Eğirdir'den Kan Bağışı Kampanyasına Destek...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'den Kan Bağışı Kampanyasına Destek...
Haberin Tarihi: 28.3.2015 09:24:00 - Okunma Sayısı:2337 defa okundu.

Türk Kızılayı Isparta Kan Bağışı Merkezi tarafından ilçemizde düzenli olarak yapılan kan bağışı kampanyası dün Hızırbey Camisi arkasında bulunan dolmuş durağına kurulan Gezici Tır'da gerçekleştirildi.

Eğirdir’den Kan Bağışı Kampanyasına Destek...

 

            Türk Kızılayı Isparta Kan Bağışı Merkezi tarafından ilçemizde düzenli olarak yapılan kan bağışı kampanyası dün Hızırbey Camisi arkasında bulunan  dolmuş durağına kurulan Gezici Tır’da gerçekleştirildi.

            Önce form dolduran kan vermek isteyen vatandaşlarımızın Hemoglobin (kan değeri), tansiyon ve nabız ölçümleri yapılarak kan vermeye uygun olup olmadıkları incelendi. Doktor kontrolünden geçirilen gönüllüler daha sonra kanlarını bağışladılar.

Kan Bağışı Sosyal Dayanışmayı Arttırıyor…

            Kan bağışı sırasında görüşlerini aldığımız Türk Kızılayı Isparta Kan Bağışı Merkezi Doktorlarından Mehmet Köse: “Gerekli sağlık koşullarını taşıyan 18-65 yaş arasındaki her vatandaşımız yılda 3-4 kez kan bağışı yapabilirler. Bağışlanan her ünite kan, 3 can demektir. Kan bağışı aynı zamanda sosyal dayanışmayı da arttırıyor. Kış aylarında kan bağışı sayısı düşüyor. Ameliyat ve diğer durumlarda kan bağışı karşılanamıyor. Bu konuda vatandaşlarımızın kış şartlarında daha duyarlı olmasını diliyorum” dedi.

            Dr. Mehmet Köse ayrıca Eğirdir’e her geldiklerinde vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiğini, kış aylarında da bu hassasiyetin gösterilmesini dileyerek, bağışçılara teşekkür etti.

            Kan Bağışı Kampanyasında Türk Kızılayı Isparta Kan Bağışı Merkezi’nden  Dr. Mehmet Köse, Hemşireler Ebru Soyer, Tiyek Koçan, Öznur Özdemir ile Fle Botomist (Kan Alım Uzmanı) İsmail Balaban ve şoför Fatih Yıldız görev yaptılar.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap