Atık Yağlar Öğrencilerin Elinde Sabuna Dönüşüyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Atık Yağlar Öğrencilerin Elinde Sabuna Dönüşüyor
Haberin Tarihi: 18.3.2021 12:32:33 - Okunma Sayısı:1433 defa okundu.

Eğirdir'li Öğretmen Remziye Kıvrak Dündar'ın Projesiyle Atık Yağlar Öğrencilerin Elinde Sabuna Dönüşüyor

EĞİRDİR'Lİ ÖĞRETMEN REMZİYE KIVRAK DÜNDAR'IN PROJESİYLE

ATIK YAĞLAR ÖĞRENCİLERİN ELİNDE SABUNA DÖNÜŞÜYOR

 

Kütahya Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri atık yağlardan, sabun üretiyor.

Kütahya Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilgisayar Teknolojileri öğretmeni Eğirdir'li hemşehrimiz Remziye Kıvrak Dündar'ın yürütücüsü olduğu sosyal sorumluluk projesiyle atık yağların çevreyi kirletmesi engelleniyor.

Sıfır Atık Projesinde Pilot Bölge olan ve bu yolda oldukça ilerleyen Eğirdir ilçesinin Belediye Başkanı Veli Gök’ün talimatları ile Kütahya İline giden Eğirdir Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar,  Eğirdir Belediye Başkan Yardımcısı M. Erhan Savran ve beraberindeki heyet projeyi ve yapılan çalışmaları yerinde incelediler.

Eğirdir heyetine proje ile ilgili bilgi veren hemşehrimiz Remziye Kıvrak Dündar "Çalıştığım okulda bir proje başlatmak istedim ve bu proje öyle bir proje olsun ki; hem çevreye katkısı olsun, hem geri dönüşüm olsun,  hem de toplum bilinçlensin diye düşündüm. Bu bağlamda da çevreye en çok zarar veren atık yağları ele aldım. Çünkü biliyoruz ki 1 litre yağ 1 milyon litre suyu kirletiyor. Bunun için okulumuzda atık yağlardan sabun, mum ve arap sabunu üretmek için bir sosyal sorumluluk projesi başlattık.

Projeyle her 1 litre kullanılmış yağ getirene 5 kalıp sabun veriyoruz ve en çok yağı getiren 3 okulumuza 6 aylık  temizlik malzemesini hediye ediyoruz.

Projemiz halktan ve çevre illerden büyük ilgi gördü. Bugün de geri dönüşüm üzerine büyük projeleri olan Eğirdir Belediyemiz ziyaretimize geldi. Geri dönüşüm adına istişarelerde bulunduk. Kendileri okulumuzu gezerek okulumuz hakkında bilgi aldılar, okulumuzda ürettiğimiz ürünleri yerinde inceleyip gördüler. Kendilerinin de atıkların geri dönüşümü konusunda faaliyetler sürdürdüklerini belirterek yapacakları projeler hakkında bilgiler verdiler. İnşallah bu projemiz memleketim Eğirdir’de de hayata geçer. Hemşehrilerimin ziyaretlerinden dolayı çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

Eğirdir Belediye Başkan Yardımcısı M. Erhan Savran da Eğirdir’li hemşehrimiz Remziye Kıvrak Dündar ve okul yöneticilerini kutladı, Eğirdir’den götürdükleri hediyeleri takdim ederek başarılar diledi.

Eğirdir Belediye Başkan Yadımcısı M. Erhan Savran ve beraberindeki heyetin ziyaretinin ardından Eğirdir’de de bu projenin hayata geçirilmesi için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Okulların işbirliği ile çalışma başlatılması düşünülüyor.

 

-Eğirdir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap