EĞİRDİR KIRMIZI ÇİZGİSİNİ ÇEKTİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR KIRMIZI ÇİZGİSİNİ ÇEKTİ
Haberin Tarihi: 30.3.2021 14:58:19 - Okunma Sayısı:1997 defa okundu.

 Trafikte yaya önceliği seferberliği kapsamında yaya geçitlerinde 'kırmızı çizgi' dönemi başladı.

EĞİRDİR KIRMIZI ÇİZGİSİNİ ÇEKTİ

"Öncelik hayatın, öncelik yayanın" sözleri ile başlayan trafikte yaya önceliği seferberliği yeni bir uygulamayla devam ediyor.

 Trafikte yaya önceliği seferberliği kapsamında yaya geçitlerinde 'kırmızı çizgi' dönemi başladı.

Ülke genelinde başlatılan uygulama kapsamında yaya geçitlerindeki çizgilerin kırmızıya boyanması ile yaya önceliğine bir kez daha dikkat çekiliyor.
İçişleri Bakanlığı tarafından ’Yayalar Kırmızı Çizgimiz’ sloganıyla başlatılan farkındalık çalışması kapsamında Eğirdir Turan Yazgan Anadolu Lisesi önünde ışıksız yaya geçidinde beyaz şeritlerden ortadaki şeritler kırmızıya boyandı.

’Yayalar Kırmızı Çizgimiz’ Etkinliğine; Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Belediye Başkanı Veli Gök, İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Zarif, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Fatih Türkmen, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, Turan Yazgan Anadolu Lisesi, Mavigöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mustafa Çetinkaya İlkokulu öğrencileri, emniyet, jandarma ve zabıta ekipleri katıldı.

Işıksız yaya geçitlerindeki orta şeritler sembolik olarak kırmızıya boyanarak sürücülere ''Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir'' mesajı verilmiş oldu. Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik ve öğrenciler tarafından durdurulan vatandaşlara ise bilgi verilerek broşür dağıtıldı. Yaya geçitlerindeki "kırmızı çizgi" uygulaması ile birlikte trafik denetimleri de artırılacak.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap