EĞİRDİR GÖLÜNÜ KİM KİRLETİYOR?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR GÖLÜNÜ KİM KİRLETİYOR?
Haberin Tarihi: 8.4.2015 14:39:00 - Okunma Sayısı:1257 defa okundu.

EĞİRDİR GÖLÜNÜ KİM KİRLETİYOR?

 

            Akdeniz kıyı şeridinde yerleşik köy kasaba ve şehirlerin kıyı araştırmaları, kıyı kirliliği olduğu yönünde.

            Finike, Kemer, Alanya, Kaş gibi iç ve dış turizme dönük, Türkiye’nin turizm cennetlerinde kıyı boyunca kirlilik yoğunlukta. Bu alanlarda dalgıçların yaptığı denizaltı temizliklerinde bir yığın atık madde çıkarılıyor. Araba lastikleri, sandalyeler, pet şişeler veya içki şişeleri, ağzı bağlanmış naylon çöp torbaları, demir parçaları… Aklınıza ne gelirse var.

            “Denizi kim kirletiyor?” sorusuna verilecek karşılık belli: İnsan

            Peki, Eğirdir Gölü’nü Eğirdir Belediyesi sınırları içinde kalan bölümde kim kirletiyor?

            Sorunun karşılığı araba lastiği, pet şişe, demir artıkları, çöp torbalarını görmek şeklinde olmalıdır. Bunlar belediye sınırları içindeki gölde var mı? Yok!.. Demek ki Eğirdir halkı velinimeti olan gölü kirletmiyor.

            Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ün*, “Gölü biz belediye olarak kirletmiyoruz; Eğirdirli hiç kirletmiyor. Bize, gölü kirletiyorsunuz diyen yetkililer kafalarını kumdan çıkarıp göl çevresindeki diğer yerleşim birimlerine baksınlar veya yağmur sularının yanında Eğirdir Gölü’ne gelen Çay Köyü Deresine(Aksu Çayı) baksınlar. Her türlü, hayvan leşine değin varan, doğa atık malzemeleri göle akıyor. Bize söz söyleyenler önce bunlara bir önlem almalı.” sözleri boş sözler değil.

            Başkan Şengöl’ün, kendisine devlet yetkilileri tarafından söylenilen sitemli sözlere kanıt göstermek için yukarıdaki gibi cevap verdiği anlaşılıyor.

            Şuna kesinlikle inanıyoruz ki Belediye ve Eğirdir insanı gölü temiz tutmak için elinden geleni yapıyor. Bildiğim kadarıyla Belediye 26 yıldır kesintisiz olarak, Türkiye’nin birçok yerinde olmayan, arıtma tesisini çalıştırıyor. Her gün ilçe içi evsel atıkları(çöp) düzenli olarak toplayıp Eğirdir’den 60 kilometre uzaklıktaki Koçtepe Mevki deponi alanına büyük paralara mal olmasına rağmen götürüp boşaltıyor.

            Kabahat bulmak isteyenler hatayı başka yerlerde aramalıdır. Yapılan çalışmaları göz önüne alıp önerilere kulak vermelidir.

Akıngazetesi, 02.4.2015

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap