Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker: "Yılda 2 milyar 100 milyon ekmek çöpe gidiyor"

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker: "Yılda 2 milyar 100 milyon ekmek çöpe gidiyor"
Haberin Tarihi: 23.7.2013 10:48:00 - Okunma Sayısı:1436 defa okundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ekmeği kutsal kabul eden bir topluma israfın yakışmadığını belirterek, "Türkiye'de yılda 2 milyar 100 milyon civarında ekmek israf ediliyor. Bunun ekonomik kaybı 1,5 milyar lira" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker: “Yılda 2 milyar 100 milyon ekmek çöpe gidiyor”

 

            Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ekmeği kutsal kabul eden bir topluma israfın yakışmadığını belirterek, "Türkiye'de yılda 2 milyar 100 milyon civarında ekmek israf ediliyor. Bunun ekonomik kaybı 1,5 milyar lira” dedi.

            Eker, yaptığı açıklamada, ülke genelinde ekmek israfının önüne geçmek için başlatılan kampanyanın önemine değinerek, bir yılda israf edilen ekmekle yaklaşık 500 kilometre asfalt yapılabileceğini söyledi.

            Ekmek israfının ekonomik kaybının büyük olduğunu ve kaybın önüne geçmek için kamuoyu bilincinin oluşturulması gerektiğini belirten Bakan Eker, şunları kaydetti: "Türkiye'de yılda 2 milyar 100 milyon civarında ekmek israf ediliyor. Dolayısıyla bizim gibi ekmeği nimet ve adeta kutsal kabul eden kültüre sahip bir ülkede bunun olması gerçekten bizim yüreğimizi sızlatıyor. Çünkü günah. Ekonomik kaybı itibarıyla yıllık 1,5 milyar Türk lirası kayba sebebiyet veriyor. Yılda 1,5 milyar para ekmek israf ediliyor, çöpe atılıyor. Fırınlarda, lokantalarda, restoranlarda, evlerde, fabrikalarda, iş yerlerinde, resmi kurumlarda her yerde. Bu 1,5 milyar lirayla neler yapabiliriz? En az 500 kilometre duble yol yaparsın. Yüzlerce okul, yüzlerce hastane yapılır, on binlerce öğrencimize burs sağlanır, sosyal yardım yapılır, sağlık hizmeti götürülür."

            Bakan Eker, bayat ekmeklerden 20 çeşidin üzerinde yemek yapılabileceğini hatırlatarak, yemeklerin kitap haline getirilerek yayınlandığını dile getirdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap