Eğirdir'de Sinek İstilası...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'de Sinek İstilası...
Haberin Tarihi: 29.4.2021 14:02:53 - Okunma Sayısı:1445 defa okundu.

Kent sakinleri, sineklerin her yeri sardığını belirtip, önlem alınmasını istedi.

EĞİRDİR'DE SİNEK İSTİLASI...

Eğirdir’de, son günlerde özellikle hava karardıktan sonra ortaya çıkan sinekler, hayatı olumsuz etkiliyor. Kent sakinleri, sineklerin her yeri sardığını belirtip, önlem alınmasını istedi.

Mart ayından bu yana yapılan larva mücadelesine rağmen yaşanan sinek popülasyonu kent halkını rahatsız ederken çevre sakinleri, ilaçlamanın da yetersiz olduğunu öne sürdü.      

Büyük ölçüde diğer böceklerle karıştırılarak sivrisinek gibi genel isimlerle adlandırılan göl sineklerinin binlercesi geceleri ışığa doğru gidiyorlar. Bu nedenle havaların ısındığı bugünlerde balkonlarda oturulamazken camları açmak bile imkansız hale geliyor.

Belediyenin ilaçlama konusunda geç kaldığı ya da yetersiz ilaçlama yaptığı konusunda vatandaşların ciddi şikayetleri var.

Virüs salgınının sürdüğü ve evlerde kalındığı bu günlerde sinek ilaçlamasına daha fazla önem verilmesi gerekiyor.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

  • Rumuz
    (Rumuz)
    3.5.2021 00:00:43
    Her sene aynı konu. Sinekle mücadele edilecek deniliyor ama sonrası sinekle yaşama devam oluyor. Hizmet sadece söylemle olmuyor malesef. Sıcak havalarda sinekten camları açamaz olduk
  • Rumuz
    (Rumuz)
    29.4.2021 14:55:42
    Ben yazla Mahallesi'nde ilaçlama aracı gormedim hiç.yetersiz demek yetersiz kelimesine ayıp etmek olur.cunku ilaçlama diye birşey yapılmıyor.
Yorum Yap