“Mekteb-i Adliye Farazi Dava Yarışması”nda SDÜ Başarısı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,“Mekteb-i Adliye Farazi Dava Yarışması”nda SDÜ Başarısı
Haberin Tarihi: 8.6.2021 11:24:41 - Okunma Sayısı:3036 defa okundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Hukuk Fakültesi öğrencileri, bu yıl sekizincisi düzenlenen “Mekteb-i Adliye Farazi Dava Yarışması”na katıldı.

“Mekteb-i Adliye Farazi Dava Yarışması”nda SDÜ Başarısı

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Hukuk Fakültesi öğrencileri, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Ankara Hukuk Düşünce Topluluğu tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen “Mekteb-i Adliye Farazi Dava Yarışması”na katıldı.

Yarışmanın yazılı aşamasında Araştırma Görevlisi Ozancan Belci danışmalığındaki SDÜ öğrencileri Elif Koyuncu, Sidar Kızıl, Fadime Arıkan ve Esma Nur Yılmaz’dan oluşan “Kilit” takımı ile Araştırma Görevlisi Kıvanç Şentürk danışmanlığındaki öğrenciler Ayşenur Öztürk, Görkem Yahya Turan, Ilgaz Demirel ve İrem Seçen’den oluşan “Custos Legis” takımları, Türkiye’den katılım sağlayan 88 takım arasından ilk iki sırayı paylaşarak sözlü aşamaya katılmaya hak kazandı. Bu aşamayı başarı ile tamamlayan “Kilit” takımı birinci, “Custos Legis” takımı ikinci oldu.

"Yarışma bize önemli bir tecrübe kazandırdı"

Teoride öğrendikleri bilgileri mezun olmadan önce pratikte deneyimlemek amacıyla yarışmaya katıldıklarını belirten Kilit Takımı üyeleri, “Yarışmada hem hazırlanma sürecinde hem de sözlü aşamada beklediğimizin çok ötesinde tecrübe edindik. Yarışma süresince özellikle dikkat ettiğimiz nokta bir plan oluşturmak ve bu plan doğrultusunda grup olarak hareket etmekti. Yazılı aşamada detaylı bir kaynak taramasıyla ulaşabildiğimiz her metni inceleyerek iddianamemizi ve savunma dilekçemizi hazırladık. Sözlü aşamada; diksiyon, üslup, beden dili ve diyalektik üzerine çalıştık. Kazandığımız söylendiğinde bu şekilde okulumuzu temsil etmenin gururu içerisindeydik.” dedi.

"Meslek hayatımıza başlamadan önce paha biçilemez bir deneyim edindik"

“Custos Legis” Takımı üyeleri ise “8. Mekteb-i Adliye Farazi Dava Yarışması, meslek hayatımızda karşımıza çıkabilecek hukuki ve cezai uyuşmazlıklar için henüz mezun olmadan edindiğimiz değerli bir tecrübe oldu. Üzerimize cübbelerimizi giydiğimiz anda adaletin tesisi için ne kadar kıymetli bir makamı temsil ettiğimizin bilincine bir kez daha vâkıf olduk. Birbirinden değerli jüri üyelerinin karşısında kendimizden emin bir şekilde beyanlarımızı sunmak, bizim için büyük bir cesaret ve özgüven örneğiydi. Üslubun, hitabetin ve sağlam hukuki temelin bir hukukçunun kimliğinin ayrılmaz parçası olduğuna bizzat şahit olmak, meslek hayatımıza başlamadan önce edindiğimiz paha biçilemez bir deneyimdi.” diye konuştu.

SDÜ Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölüm Başkanı ve Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Turhan, Mekteb-i Adliye Farazi Dava Yarışmasında hem yazılı hem de sözlü aşamada başarı elde eden öğrencileri ve danışmanlarını tebrik etti. Prof. Dr. Turhan, “Bu başarı Ceza Hukuku, Ceza Muhakemesi Hukuku ve Uluslararası Ceza Hukuku alanlarında öğrencilerimizin gayret ve yetkinliğinin açık bir ispatıdır. Yarışma kapsamında yer alan uluslararası ceza hukuku konularının, birçok hukuk dalı ile ilgili olması nedeniyle bağlantılarını anlama ve genel bir bakış açısı kazanmanın zaman alan bir husus olduğu ortadadır.” ifadelerini kullandı.

SDÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Metin de “Her iki takımda yer alan öğrencilerimizi ve bu takımların akademik danışmanlığını üstlenen meslektaşlarımı kutlarım. Öğrencilerimizin tüm Türkiye’deki hukuk fakültesi öğrencilerine açık bir yarışmada 88 takım arasından birinciliği ve ikinciliği elde etmiş olması, Fakültemizde verilmekte olan eğitimin kalitesini tartışmasız bir şekilde ortaya koymaktadır.” dedi.

- SDÜ Basın Bürosu

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap