"Sıfır Atık Kültürünü Anlatan Örnek Bir Park..."

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"Sıfır Atık Kültürünü Anlatan Örnek Bir Park..."
Haberin Tarihi: 11.6.2021 17:46:21 - Okunma Sayısı:837 defa okundu.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Borca, bugün açılışı yapılan "Sıfır Atık Parkı"nın, sıfır atık kültürünü anlatan örnek bir park olduğunu söyledi

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Borca:

"SIFIR ATIK KÜLTÜRÜNÜ ANLATAN ÖRNEK BİR PARK..."

 

Dünya Çevre Haftası dolayısıyla Eğirdir'de düzenlenen etkinlikler çerçevesinde İstasyon Mahallesinde yapımı tamamlanan "Sıfır Atık Parkı"nın açılışı yapıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Isparta Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Borca,  Sıfır Atık Parkı'nın diğer yerel yönetimlere, diğer uygulamalara emsal olabilecek bir park olduğunu söyledi.

Sıfır Atık Projesi'nin bu tür uygulamalarla hayata geçmesinden memnuniyet duyduğunu belirten Borca, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"'Çevre'yi insanın ve diğer canlıların etkileşim içerisinde bulunduğu, fiziki, biyolojik, sosyal, kültürel alanların tümü olarak açıklarsak çok geniş bir anlamı içeriyor.

Sıfır Atık Projesi, Cumhurbaşkanlığımız külliyesinden konutlarımıza kadar  inmiş durumda. Bununla ilgili mevzuatlarımız, kanunlarımız, yönetmeliklerimiz var, sistemlerimiz kurulmuş durumda. Ve bu tür uygulamalarla da hayata geçmesi hepimizi mutlu ediyor.

Sıfır Atık Parkı benim için sadece bir park değil, aynı zamanda belki diğer yerel yönetimlere, diğer uygulamalara emsal olabilecek, belki çevre eğitim parkı olarak da değerlendirilebilecek bir park. Benzer örnekleri ülkemizde var, ama alansal büyüklük olarak en büyüklerinden birisi olan bu parkta çevre farkındalığımızı artırmada önemli bir fonksiyon üstleneceğine eminim. Bununla ilgili de memnuniyetimizi belirmek isterim.

Son günlerde görüyoruz, izliyoruz. Çevre ile ilgili çok küçük olumsuzluklardan çok büyük olumsuzluklara kadar bazı olayları günlük hayatta fark ediyoruz. Bununla ilgili  gündemimizi meşgul ediyor biliyorsunuz Eğirdir Gölümüzde de yine bir göl hassasiyetimiz var. Marmara Denizinde bir müsilaj sorunu yaşıyoruz. Bakanlık olarak ağırlığımızı oraya verdik. Biz de bugün arkadaşlarımızı gönderdik. Çok etkin bir çalışma orada başlatıldı. Yalnız çevre ile ilgili konular anında olan bir etki değil. Yavaş yavaş olan bir etki. Ama sonuçları hemen düzelebilen bir etki değil. Dolayısıyla Çevre, ne kadar ilgi göstersek, ne kadar  ilgi göstersek az diyebiliriz. Zira Çevre, bizim gelecekten aldığımız bir emanet. Bu anlamda artık yeni terminolojilere, yeni yaklaşımlara alışık olmamız lazım. İklim değişikliğini artık hissederek görüyoruz. Eko sistem dengesi, tüm  canlıların yaşamını devam ettirmesi hepimiz için önem atfediyor. Artık karbon emisyonu havayı kirletmeyi daha azaltmamız gerekiyor. Bu anlamda artık dünya sıfır emisyonu şehirler konuşuyor, hiç havayı kirletmeyen. Tamamen kendi enerjisini üretebilen, yenilenebilir enerjilerden faydalanan daha az kömür, daha az petrol üreten şehirler, konutlar tartışıyor. Yeni kelimeler bizim hayatımıza da giriyor. Belki daha hızlı girmesi lazım. Bu anlamda çok özel çok müstesna bir yerdeyiz. Anlamlı bir törendeyiz. Sıfır atık kültürünü  vatandaşımıza daha yakından anlatma imkanı veren bu çalışmayı yapan Belediye Başkanımıza, emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.  Bu parka bir kere girip çıkan kişinin de artık çevreye en duyarlı bir çevre gönüllüsü olacağını düşünüyorum."

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap