"Çevre Bilinci İle Yapılmış Bu Çalışmalar Çok Önemli..."

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"Çevre Bilinci İle Yapılmış Bu Çalışmalar Çok Önemli..."
Haberin Tarihi: 11.6.2021 17:48:52 - Okunma Sayısı:1005 defa okundu.

"Sıfır Atık Parkı"nın açılış töreninde bir konuşma yapan TCDD 7. Bölge Müdürü Adem Sivri, "Çevre bilinci ile yapılmış bu çalışmalar çok önemli" dedi.

TCDD 7. Bölge Müdürü Adem Sivri:

"ÇEVRE BİLİNCİ İLE YAPILMIŞ BU ÇALIŞMALAR ÇOK ÖNEMLİ..."

 

Dünya Çevre Haftası dolayısıyla Eğirdir'de düzenlenen etkinlikler çerçevesinde, İstasyon Mahallesinde yapımı tamamlanan "Sıfır Atık Parkı"nın açılışı yapıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan TCDD 7. Bölge Müdürü Adem Sivri, "Çevre bilinci ile yapılmış bu çalışmalar çok önemli" dedi. Sivri törende yaptığı konuşmada;

"Devlet Demiryolları olarak bir adet buharlı lokomotifi daha öncesinden buradaki tarihi platform üzerine konuşlandırmayı planladık ve konuşlandırdık. Belediye Başkanımızda bu buharlı lokomotifin gerek bakımlarını gerek boyamasını, restorasyonunu aslına uygun olarak yaptırdılar. Ardından yine Sıfır Atık Parkıyla Devlet Demir Yolları olarak bizim burada ahşap traveslerimiz çevre bilinci ile yürüyüş yollarında kullanıldı. Oldukça tabi önemli bu çalışmalar. Çalışmalarından dolayı sayın başkanımıza çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bugünün "Hemzemin Geçit Farkındalık Günü" olduğunu hatırlatan Sivri, "Bugün Devlet Demir Yolları olarak bizim için Hemzemin Geçit Farkındalık Günü aynı zamanda. Hemzemin geçitler karayolu ve demiryolu kavşak noktaları, kesişim noktaları. Kazalar maalesef yaralamalı, ölümlü sonuçlanıyor, maddi kayıplar oluşuyor. Dolayısıyla biz bu vesile ile hemzemin geçitlerde lütfen sürücülerimiz dur-bak-geç düsturunu mutlaka uygulasınlar. Demiryolu aracının ne bir direksiyonu var ne de fren yaptığında en az 500 metre 1 kilometreden önce durma şansı yok. Bunu da bu vesileyle paylaşmak istedim." diye konuştu. 

- Emel TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap