"Yarınlara Sürdürülebilir Bir Çevre Bırakacağız."

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"Yarınlara Sürdürülebilir Bir Çevre Bırakacağız."
Haberin Tarihi: 11.6.2021 17:51:40 - Okunma Sayısı:949 defa okundu.

Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, "Sıfır Atık Parkı"nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, çevre bilincinin, çevreye sahip çıkmanın çok önemli olduğu günümüzde Eğirdir Belediyesinin atmış olduğu bu adımı çok değerli bulduğunu ifade etti.

Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik:

"YARINLARA SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR ÇEVRE BIRAKACAĞIZ."

İstasyon Mahallesinde yapımı tamamlanan "Sıfır Atık Parkı" törenle açıldı. Bugün yapılan açılış töreninde bir konuşma yapan Kaymakam Adem Çelik, çevre bilincinin, çevreye sahip çıkmanın çok önemli olduğu günümüzde Eğirdir Belediyesinin atmış olduğu bu adımı çok değerli bulduğunu ifade etti. Çelik, konuşmasında şunları söyledi:

"Dünya Çevre Haftası kapsamında Belediyemiz tarafından oluşturulmuş Sıfır Atık parkının bugün açılışını gerçekleştiriyoruz. Bizler için çok önemli bir gün. Çevre bilincinin, çevreye sahip çıkmanın çok önemli olduğu günümüzde Belediyemizin atmış olduğu bu adımı çok değerli olduğunu düşünüyorum. Belediye Başkanımız da ifade ettiler, bu parkımızın hizmete açılmasında kullanılan materyallerin çoğu geri dönüştürülebilen ürünlerden oluşmakta. Belki de bu anlamda bir ilk sayılabilecek konumda.

Sıfır Atık Projesi kapsamında zaten biliyorsunuz ilçemiz köylerimizle birlikte tamamen toplu bir şekilde atıkların toplanması noktasında çok önemli bir adım attı. Bu noktada Belediye Başkanımızın heyecanına ben bizzat tanık oldum. Kendilerine ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Artık köylerimizde de atıklar dönüştürülebilir bir şekilde toplanacak, doğaya ve çevreye zarar vermeyecek. Ve çocuklarımız bu bilinçle büyüyecek, bu bilinçle yetişecekler. Yarınlara sürdürülebilir bir çevre bırakacağız. Çocuklarımız daha güzel bir çevrede koşup oynayacaklar. Ne mutlu bizlere...

Tabii ki bu parkın başlangıcında bir lokomotif vardı. Sayın Bölge Müdürümüz de bahsettiler, o aslında bu parkın ilk nüvesi, başlangıç noktası. Daha sonrasında Sıfır Atık Parkı geldi. İnşallah devamında da, eski Eğirdir Garı ile ilgili bir çalışma var. O çalışma da tamamlandığında bütünleşmiş bir şekilde çok güzel bir ortama kavuşacak Eğirdir'imiz."

 

- Emel TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap