Yusuf Öngün Ve Ekibinden Gazetemize Ziyaret…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Yusuf Öngün Ve Ekibinden Gazetemize Ziyaret…
Haberin Tarihi: 11.6.2021 19:30:31 - Okunma Sayısı:1237 defa okundu.

S.S. Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı seçimlerinde yeniden aday olmaya hazırlanan mevcut Başkan Yusuf Öngün Gazetemizi ziyaret etti.

YUSUF ÖNGÜN VE EKİBİNDEN GAZETEMİZE ZİYARET…

S.S. Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi kongreye hazırlanıyor. 17 Haziran 2021 Perşembe günü saat 10.00’da Vergi Dairesi üstü Eğirdir toplantı salonunda yapılacak olan kongrede 3 adayın yarışacağı öğrenildi.

Kongrede tekrar aday olacağını bildiren S.S. Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi mevcut Başkanı Yusuf Öngün, yönetim kurulu üyeleri; İsmet Şenol, Lütfi Uysal, Adil Uğurlu, Tolga Ersan, Halil Yıldız ve Gökhan Balçıklı ile birlikte Eğirdir Akın Gazetesi imtiyaz sahibi Abdullah Sinan’ı ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundular.

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 4 yıl içerisinde yapmış olduğu çalışmalar ile ilgili bilgiler veren Başkan Yusuf Öngün, şunları söyledi:

“KOOPERATİFİMİZİN PLASMANINI 4 YIL İÇİNDE

 7 MİLYONDAN 47 MİLYONA ÇIKARDIK”

 “…2016 yılında Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinde değerli kooperatif ortaklarımızın görevi bize tevdi ettiklerinde seçilmiş olduğumuz arkadaşlarımız ile birlikte, mevcut olan faaliyetlerin dışında neler yapabiliriz? anlamında, istişarelerde bulunduk. Görev bize tevdi edildiği takdirde; kredi plasmanlarımızı arttırmak, kooperatifimizin üye sayılarını arttırmak, kooperatifin takip oranlarını düşürmek, mevcut olan kredi plasmanımızın üst düzey krediler ne ise onu verme yönünde bir takım projelerimizle adaylığımız söz konusu oldu. Seçildikten sonra da bu planlarımızı en kısa zamanda gerçekleştirdik.

Mevcut olan kredi plasmanımızı 100 bin TL’den 150 bin TL’ye, 150 bin TL’den 200 bin TL’ye çıkardık.

Ticari Araç kredisi 85 ay ödemeli 500 bin TL., İş Yeri Ödeme Kredisi ise 10 yıl vadeli 500 bin TL.

251 olan üye sayımızı da 500’e çıkardık.

Kooperatifimizin plasmanını 4 yıl içinde 7 milyondan 47 milyona çıkardık.

Mevcut olan kooperatifimizi elimizden geldiği kadar, ne kadar iyi yönetiriz, ne kadar iyi işler yaparız anlamında elimizden geleni yaptık.

17 Haziran 2021 tarihinde yapılacak olan genel kurulda yeniden adaylığımız söz konusudur. İnşallah görev bize tevdi edildiği takdirde elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz. Esnaflarımız için ne gerekiyorsa onu yapmaya gayret gösterip daha güzel şeyler yapacağımıza inanıyoruz.

Devletimiz tarafından kooperatiflerimize verilen yetki ne varsa, o yetkileri esnaflarımıza en kısa zamanda ulaştırmak, krediye nasıl ulaşılabilir konusunda yardımcı olacağımıza esnaflarımız en samimi duygularıyla inanabilirler.

Şuan pandemi dönemindeyiz. Pandemide kredi plasmanlarında bir takım sıkıntılar oldu ama biz bu sıkıntılarımızın hiç birini bir günden bir güne kooperatif ortaklarımıza yansıtmadık. Ortaklarımız kredi taleplerine en kısa zamanda nasıl ulaşabilirler, bizler de bu krediyi üyelerimize nasıl ulaştırabiliriz anlamında Halk Bankası ile istişare yapıp ortaklarımıza ulaştırdık. Bundan sonra da yapma gayreti içerisinde olacağız.

Kooperatif ortaklarımızın da bizlere inanmalarını istiyoruz. Yapmış olduğumuz hizmetler, bundan sonra görev tevdi edildiği takdirde, yapacağımız hizmetlerin teminatıdır”.

S.S. Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yusuf Öngün, sözlerinin sonunda kongreye tüm kooperatif ortaklarının katılmasını beklediklerini ifade etti.

Eğirdir Akın Gazetesi imtiyaz sahibi Abdullah Sinan’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Yusuf Öngün ve ekibine başarılar diledi.

- Emel TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap