YUSUF ÖNGÜN GÜVEN TAZELEDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,YUSUF ÖNGÜN GÜVEN TAZELEDİ
Haberin Tarihi: 17.6.2021 14:38:20 - Okunma Sayısı:1678 defa okundu.

Eğirdir Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Eğirdir Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

YUSUF ÖNGÜN GÜVEN TAZELEDİ

- Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 2020 yılı olağan genel kurul toplantısı 17 Haziran 2021 Perşembe günü Vergi dairesi üzerinde bulunan toplantı salonunda yapıldı.

- Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda yönetim kurulu, denetim kurulu ve Bölge Birliği Temsilcileri seçimleri de yapıldı.

- Üç adayın yarıştığı seçimlerde mevcut başkan Yusuf Öngün güven tazeleyerek yeniden Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığına seçildi.

- 491 kayıtlı üyeden 448 üyenin oy kullanıldığı seçimlerde Yusuf Öngün 299 oy alarak yeniden   Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi  Başkanlığa seçildi.

- Seçime giren diğer adaylardan Mustafa Gökdoğan 110, Çetin Güngörmez de 33 oy alırken 6 oy da iptal edildi.

 

S.S. Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 2020 yılı Olağan Genel kurul toplantısı 17 Haziran 2021 Perşembe günü saat 10.15’de Eğirdir Vergi Dairesi üzerinde bulunan Eğirdir toplantı salonunda yapıldı.

Genel Kurul toplantısına;  Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, Altıncı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı, TESKOMB yönetim kurulu üyesi Ahmet Tural, Gelendost EKK Başkanı Levent Korkmaz, Yalvaç EKK Başkanı Sürmeli Yağcı, Gönen EKK Başkanı Adem Kumcu, Şarkikaraağaç EKK Başkanı Murat Gülşen, Isparta Manavlar Odası Başkanı Hasan Demir, Isparta Tuhafiyeciler Odası Başkanı Mehmet Dolaksız, Eğirdir Halk Bank Şube Müdürü Cahit Öztürk, Eğirdir Esnaf Odası Başkanı Murat Yalkın, Eğirdir Şoförler ve Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Ahmet Hamdi Takır ve kooperatif ortakları katıldı.

S.S. Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 2020 yılı Olağan Genel kurul toplantısı divan heyetinin oluşturulması ile başladı.

Divan heyeti başkanlığına; Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Tural, Başkan Yardımcılığına Murat Yalkın, Katip üyeliklerine ise Ahmet Takır ve Ebru Avcular getirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından gündem maddeleri tek tek okunup, ortakların oylarına sunuldu. Gündem maddeleri ortaklar tarafından kabul edildi.

Gündemin 15’nci maddesinde yer alan dilek ve temenniler bölümünde 3 adayın yarıştığı seçimde başkan adayları Mustafa Gökdoğan, Çetin Güngörmez ve mevcut başkan Yusuf Öngün konuşma yaptılar.

GÖKDOĞAN: “ÜYELERİMİZ İÇİN GÜZEL PLANLARIMIZ VAR”

İlk konuşmayı yapan ve diğer adaylara başarı dileklerinde bulunan Mustafa Gökdoğan şunları ifade etti: “1972 yılında Eğirdir’de doğdum. 12 yıldır Eğirdir’de Sekibağ Mahallesi Mahalle muhtarlığı yapıyorum. 30 yıldır da Eğirdir’de esnaflık yapmaktayım. Günlerdir beklediğimiz seçim zamanı geldi. Ben ve ekibim, kooperatif  üyelerimize imkan sağlamak için elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız. Üyelerimiz için güzel planlarımız var. nasip olur da gelirsek, planlarımızı tek tek uygulayacağız.  Yusuf başkanımıza bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. Seçime girecek Çetin Bey’e ve Yusuf  Bey’e başarılar dilerim."

GÜNGÖRMEZ : "GENEL KURULUMUZ EĞİRDİR’İMİZE, ESNAF KEFALET KOOPERATİFİMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN.”

Daha sonra bir konuşma yapan Çetin Güngörmez ise konuşmalarında şu ifadelere yer verdi: “…1966 Burdur doğumlu, evli, iki çocuk babasıyım. Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinde genel sekreterlik yaptım ve bu süre zarfında sürem doldu ve bu kuruluştan emekli oldum. Esnaflarımızla yıllardır iç içe olup onların dertlerini, sorunlarını bilen bir kişiyim. Allah nasip ederse başkanlık görevine seçilirsem en güzel şekilde bilgi ve tecrübelerimi kullanarak sizlere bu konuda yardımcı olacağıma söz veriyorum. Seçimde yarışacak diğer adaylara başarılar diliyorum. Genel kurulumuz Eğirdir’imize, Esnaf  Kefalet Kooperatifimize hayırlı uğurlu olsun.”

ÖNGÜN: “BİZ ESNAFIMIZA YOKUŞ OLMAYA DEĞİL, HİZMET ETMEYE GELDİK…”

S.S. Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin Olağan Genel kurul toplantısında son olarak bir konuşma yapan mevcut başkan ve yeni aday Yusuf Öngün, konuşmalarında 4 yıldır yapmış oldukları çalışmaları değerlendirirken, “Biz esnafımıza yokuş olmaya değil, hizmet etmeye geldik…” dedi.

Başkan Adayı Öngün konuşmalarını şu şekilde sürdürdü: “2016 yılında seçilmiş olduğum Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanlığını 4 yıldır sürdürmekteyim. Şahsım ve üyelerim ile birlikte bu göreve gelmeden önce bir takım projelerimiz vardı.

Türkiye genelinde o zaman verilen plasman 100 bin TL idi. Biz bu plasmanı nasıl arttırabiliriz, üye sayımızı nasıl yükseltebiliriz, kooperatifimizin takiplerini nasıl düşürebiliriz, Kooperatifimiz için neler yapabiliriz? anlamında, biz elimizden gelen mücadeleyi yapmak için bu yola baş koymuştuk.

Siz değerli ortaklarımızın teveccühleri doğrultusunda seçmiş olduğunuz bizler, gelmiş olduğumuz 1 yıl gibi süre zarfında mevcut olan kooperatif plasmanımızı 100 bin TL’den 150 bin TL’ye çıkardık. Sonra 150 bin TL’den 200 bin TL.’ye çıkardık. 200 bin TL olan plasman Türkiye şartlarında kooperatiflere verilen en üst düzey plasmandır. Biz bunun üzerine 250 bin TL, 300 bin TL. gibi verme şansımız yok maalesef.

250 olan üye sayımızı 4 yıl içinde 500’de çıkardık.

Devletimiz tarafından kooperatiflere verilen ticari araç edindirme kredisi 500 bin TL. biz kooperatif olarak bunu vermeye yetkiliyiz.

İşyeri kredisi; herhangi bir esnafımız 'ben işyeri açacağım' diyerek evraklarını bize sunduktan sonra, Halkbankası aracılığıyla evraklarını tanzim edip, gönderdiğimiz bölgeden yetki geldiği takdirde biz de bunu vermeye yetkiliyiz. Biz bu krediyi 3esnafımıza kullandırdık. Bugünün parasıyla 1 milyon 100 bin TL. Araç edindirme kredisi ile de 6 esnafımıza 1 milyon 800 bin TL olarak bunu kullandırdık.

Biz geldiğimizde kooperatifimizin plasmanı 7 milyon TL. idi. 4 yıl içinde bu plasmanımız 47 milyon TL’ye ulaşmıştır. Kooperatifimizin plasmanı 47 milyona ulaştıktan sonra 4’ncü gruptaydı. Bu 7 gruba ayrılıyor. Şuan kooperatifimiz 1’nci grupta yer almaktadır. Demek ki kooperatifimiz için herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir.

Ben çarşı merkezinde 30 yıldır esnaflık yapmaktayım. Esnaf kooperatife geldiği zaman, kredi talebinde bulunduğu zaman onun derdi, onun ızdırabını en yakından bilen bir insanım. Ben bu krediyi onlara ne kadar çabuk ulaştırabilirim, onlar için bu krediyi nasıl çabuk sağlayabilirim, bunun çabası içerisindeyim. Hlakbankası müdürümüz ve personelinin iştirakiyle biz bunları en kısa zamanda kooperatif ortaklarımıza ulaştırabiliyoruz. Bizler aracıyız, parayı veren banka sonuçta. Biz banka ile esnaf arasında bir aracıyız. Bugün için belki bir esnafımızın kendinden kaynaklanan bir takım sıkıntıları olabilir. Çünkü sistem eskisi gibi değil. Dosyalarımız bankaya gönderildiği takdirde sisteme girildiğinde en küçük bir kredi kartı gecikmesi olsa dahi bunlar sistemde görülüyor. Bunların da giderilmesi için esnaflarımıza bildiriliyor. Belki işi görülmediği için bize tavır alan esnaflarımız olmuş olabilir. Ama şunu can-ı gönülden söylüyorum. Bizim şahsi olarak hiçbir esnafımıza kasıtlı olarak yaptığımız hiçbir şey yoktur. Çıkıp da bir esnafımız ‘Benim şartlarım yerine geldi, kasıtlı olarak bana kredi vermediler’ diyemez. Çünkü biz burada esnafımızın önüne yokuş değil, hizmet yapmaya geldik. Bugün yapılacak olan seçimde de bu görev bizlere tevdi edildiğinde elimizden geldiğince biz bu görevi daha iyi yerlere götürmeye her zaman hazırız. Bu bir yarıştır. Diğer aday arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Seçim süresince çıkmış olan rakip dahi olsa, kim olursa olsun dışarıda herkes yüzyüze bakmaktadır. Kimse kimsenin yarın ileride yüzüne bakamayacağı kelimeler sarf etmemelidir. İnşallah hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun. Bugünden itibaren yeniden görev tevdi edildiği takdirde hiçbir sıkıntı olmadan, kim olursa olsun, hangi üyemiz olursa olsun yeter ki bize gelip, evraklarını getirip, bizler de bankaya gönderdiğimiz takdirde  bir sorun olursa gelip bize sorsunlar. Dışarıda Ahmet kredi alamamış, Mehmet kredi alamamış, ona verilmiş, buna verilmemiş gibi kelimeler konuşulmasın. Bu işin muhatabı bizsek gelip bize sorsunlar. Sizden ricam budur. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Öngün, daha önceki yıllarda Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanlığı yapan başkanlara da ayrı ayrı teşekkür ederek, ebediyete intikal edenlere rahmet, hayatta olanlara da sağlıklı bir yaşam dilemeleri konusunda temennilerde bulundu.

Aday konuşmalarının ardından Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif başkanlığı seçiminin oy kullanma işlemine geçildi. Seçim kapalı zarf usulü gerçekleştirildi.

491 kayıtlı üyeden 448 üyenin oy kullanıldığı seçimlerde Yusuf Öngün 299 oy alarak yeniden   Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Koperatifi  Başkanlığa seçildi.

Seçime giren diğer adaylardan Mustafa Gökdoğan 110, Çetin Güngörmez de 33 oy alırken 6 oy da iptal edildi.

 

Yusuf Öngün’ün başkanlığındaki S.S. Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi yönetiminde şu isimler yer alıyor:

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri; Yusuf Öngün, İsmet Şenol, Lütfi Uysal, Adil Uğurlu, Tolga Ersan

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri; Mehmet Çiçek, Ahmet Sait Çolak, Necmettin Akıncı, Kadir Taş, Furkan Gürfidan.

Bölge Birliği Temsilciliği Asil Üyeleri; Yusuf Öngün, Lütfi Uysal

Bölge Birliği Temsilciliği Yedek Üyeleri; Tolga Ersan, Adil Uğurlu

Denetim Kurulu Asil Üyeleri; Halil Yıldız, Gökhan Balçıklı

Denetim Kurulu Yedek Üyeleri; Ahmet Hamdi Takır, Mustafa Öcal.

- Emel TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap