15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANMA PROGRAMI BAŞLADI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANMA PROGRAMI BAŞLADI
Haberin Tarihi: 15.7.2021 14:14:19 - Okunma Sayısı:824 defa okundu.

15 Temmuz 2016 gecesi milletçe yaşadığımız FETÖ'nün hain darbe girişimini engellemek için canlarını hiçe sayarak şehit olan demokrasi kahramanlarımız tüm yurtta olduğu gibi Eğirdir’de de dualarla, minnetle, saygıyla anılıyor.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANMA PROGRAMI BAŞLADI

Türkiye FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'da kalkıştığı hain darbe teşebbüsünün 5. yıldönümünde tek yürek. 15 Temmuz 2016 gecesi milletçe yaşadığımız FETÖ'nün hain darbe girişimini engellemek için canlarını hiçe sayarak şehit olan demokrasi kahramanlarımız tüm yurtta olduğu gibi Eğirdir’de de dualarla, minnetle, saygıyla anılıyor.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı, saat 11.00'de Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında bulunan Garnizon şehitliğinde devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması, istiklal marşımızın söylenilmesi ile başladı.  Daha sonra aziz şehitlerimiz için saygı atışı yapıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında Eğirdir Müftülüğünce Kur'an-ı Kerim tilaveti okunarak dua edildi. Ardından şehit kabirleri ziyaret edilerek, karanfil bırakıldı.

Anma programına; Kaymakam Adem Çelik, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç, Belediye Başkanı Veli Gök, yüksek rütbeli subaylar, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri katıldı.

Hızırbey Camiinde Mevlid-i Şerif Okundu

Etkinlikler kapsamında Eğirdir Müftülüğünce saat 12.30'da demokrasi kahramanlarımız için Hızırbey Camiinde Mevlid-i Şerif okunarak, dualar yapıldı. Eğirdir belediyesince lokma ikramı yapıldı.

Eğirdir’de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri şu şekilde:

Saat 20.00'de Babasultan Kavşağından başlayıp Kale Meydanı Atatürk Anıtında sona erecek kortej yürüyüşü düzenlenecek.

20.30'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Sergisinin açılışı yapılacak. Saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunmasını takiben protokol konuşmaları ile devam edecek programda Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahi dinletisi gerçekleşecek. Şiir okunması, video gösterilerinin yer alacağı program dua ile sona erecek.

EMEL TURAN KARTAL (AKIN)

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap