19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINI KUTLADIK

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINI KUTLADIK
Haberin Tarihi: 19.5.2015 13:01:00 - Okunma Sayısı:2061 defa okundu.

Devletimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk gençliğine armağan ettiği ve "Benim Bütün Ümidim Gençliktir" dediği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 96'cı yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Eğirdir'de de kutladık.

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINI KUTLADIK

 

Devletimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliğine armağan ettiği ve “Benim Bütün Ümidim Gençliktir” dediği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 96’cı yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Eğirdir’de de kutladık.

 
 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri bugün saat 9.30’da Dr. Kaymakam Yalçın Yılmaz, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’ndan P.Alb. Ahmet Tatar, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yalçın Karakaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Gençer, Daire Amirleri, Okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla Şok Market Önünden, Eğirdir Kaleönü meydanına “Gençlik Yürüyüşüyle” başladı.

Eğirdir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün organizasyonlarıyla gerçekleşen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında Kale önü meydanında “Gençlik haftası” etkinlikleri çerçevesinde yapılan Şiir yarışmasında 1’nci olan Eğirdir Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Emin Öztürk ile, Şiir dalında 2’nci olan turan Yazgan Anadolu Lisesi öğrencisi Sümeyye Kartal kendi yazmış oldukları şiirlerini okudular.
 

Tören Medrese önünde bulunan Atatürk Anıtında devam etti.  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediye intikal eden aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, daha sonra İstiklal marşımız söylenildi.

Burada günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Gençer: “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı heyecanını beraber bir kez daha hep birlikte yaşayacağız. Kurtuluş savaşımızın büyük önderi Atatürk’ün kurtuluş mücadelesinin bir meşalesi olarak; Samsun’a çıkışının 96. Yıldönümünü kutladığımız bugün “Türk Gençlerine” büyük önder Atatürk tarafından bayram olarak armağan edilmesi gençliğe verdiği değerin ayrı bir göstergesidir.

Bugün, Büyük Önder Atatürk’ün ülkenin içinde bulunduğu duruma umutsuz bakmayarak, “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararının kurtaracağı” inancıyla Samsun’dan başlayarak bütün ülkeye ve insanlarımıza yansıyan ve yayılan büyük mücadelenin başladığı gün olmuştur.

Tüm olumsuzluklara rağmen, Büyük Önder Atatürk ve kahraman silah arkadaşları tarafından verilen mücadele sonucunda büyük fedakarlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti gençlerimize emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur.

Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla anıyor, gençlerimizin yarınları bugünden, gelecekleri yarınlardan daha güzel olmasını dilerken, başta gençlerimizin olmak üzere halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Gençer’in konuşmalarının ardından tören sona erdi.

 

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap