ÇANDIR’DA ÇIKAN ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ÇANDIR’DA ÇIKAN ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI
Haberin Tarihi: 4.8.2021 09:41:20 - Okunma Sayısı:883 defa okundu.

Söndürülen alanlar havadan görüntülendi

ÇANDIR’DA ÇIKAN ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

Dün saat 11.30 sıralarında Sütçüler ilçesi Çandır Köyü’nde çıkan ve yüreğimizi yakan orman yangını bugün akşam saatlerinde kontrol altına alındı.

Bugün de 6 yangın helikopteri, 1 yangın söndürme uçağı ve 70’in üzerinde arazöz ile yüzlerce kişinin katılımlarıyla söndürme çalışmaları sürerken, son olarak rüzgarın etkisiyle Kızıllı Köyü’ne doğru yönelen orman yangınının kontrol altına alındığı ve soğutma çalışmalarına devam edildiği bildirildi.

Söndürülen alanlar havadan görüntülendi

Yangında söndürülen alanlar havadan görüntülendi. Görüntülerde Çandır köyündeki ormanlık alan ile Yazılı Kanyon Tabiat Parkı'nın etrafındaki alanların tamamen yandığı görülüyor. Isparta'nın doğa harikası bir yere sahip olan Yazılı Kanyon Tabiat Parkı'nın etrafındaki ormanlık alanlarının küle dönmesi görenleri hüzne boğdu.

Öte yandan bölgede yangına ilişkin hasar tespit çalışmaları da başladı. Ekipler evleri hasar gören vatandaşlarla görüşerek bilgilerini alırken, tarımsal alanlara ilişkin zarar tespitinin yangının tamamen söndürülmesinin ardından başlayacağı öğrenildi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap