Isparta'da AVBİS Eğitimi Yapıldı...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Isparta'da AVBİS Eğitimi Yapıldı...
Haberin Tarihi: 26.7.2013 11:03:00 - Okunma Sayısı:2191 defa okundu.

Avlak Yönetimi Bilgi Sistemi (AVBİS) in tanıtımı, kullanımı ve yapısı hakkında eğitim, Isparta Orman Bölge Müdürlüğü Eğitim salonunda yapıldı.

Isparta’da AVBİS Eğitimi Yapıldı...

 

            Avlak Yönetimi Bilgi Sistemi (AVBİS) in tanıtımı, kullanımı ve yapısı hakkında eğitim, Isparta Orman Bölge Müdürlüğü Eğitim salonunda yapıldı.

            DKMP 6. Bölge Müdürlüğü Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Hasan Uysal, Isparta Şube Müdürü Sema Ülker ve Biyolog Alp Küçükcoşkun tarafından verilen eğitime, Isparta ili ve ilçeleri Avcı Dernekleri yönetici ve üyeleri ile Isparta Şube Müdürlüğünde görevli personel ve Av Koruma Memurları katıldı.

            Eğitimde, DKMP 6. Bölge Müdürlüğü Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Hasan Uysal tarafından MAK kararları kapsamında ilimizdeki avlanılabilecek hayvan türleri, miktarları, av başlangıç bitiş tarihleri,  2013-2014 av döneminde avlanma esasları ve Avlak Yönetimi Bilgi Sistemi (AVBİS) hakkında bilgi verildi. Toplantı karşılıklı soru-cevap şeklinde yapılarak avcılarımızın tereddütte düştüğü konular açıklığa kavuşturuldu.

            Çevre ve Orman Bakanlığı, avcılığın sürdürülebilir yönetimini esas alarak, avlak yönetimi bilgi sistemini (AVBİS) devreye soktu. Bu sistemle, tescil edilen avlaklarda uygun envanter yöntemiyle belirlenen av hayvanları ve kotaları, bu seneden itibaren web tabanlı programla izin alınarak avlanılabilecek.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap