EĞİRDİR MYO GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNDEN MARİM'E TEKNİK GEZİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR MYO GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNDEN MARİM'E TEKNİK GEZİ
Haberin Tarihi: 21.5.2015 10:53:00 - Okunma Sayısı:1625 defa okundu.

Eğirdir MYO Gıda İşleme Bölümü 1. sınıf öğrencilerine yönelik Laboratuvar Teknikleri ve Meyve Sebze İşleme Teknikleri dersleri kapsamında teorik bilgilerin uygulamasının yerinde görülmesi amacıyla Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'ne teknik gezi düzenlendi.

EĞİRDİR MYO GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNDEN MARİM’E TEKNİK GEZİ

 

            Eğirdir MYO Gıda İşleme Bölümü 1. sınıf öğrencilerine yönelik Laboratuvar Teknikleri ve Meyve Sebze İşleme Teknikleri dersleri kapsamında teorik bilgilerin uygulamasının yerinde görülmesi amacıyla Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’ne teknik gezi düzenlendi.

            1952 yılından bu yana Eğirdir ilçesinde faaliyet gösteren ülkemiz için özel laboratuvarlara sahip bir araştırma merkezi olan Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü teknik elemanlarınca öğrencilere genetik laboratuvarı, fitopatoloji laboratuvarı, yaprak-toprak analiz laboratuvarı, uçucu yağ laboratuvarı gibi özel alanlarda bilgiler verildi. Ayrıca atmosfer kontrollü ve dinamik atmosfer depoları gezilerek teknolojinin ulaştığı son noktalar da öğrencilere anlatıldı. Öğrenciler, Atmosfer kontrollü depolardan çıkartılan elmaların tatlarına bakarak 9 aylık depolama sonunda elmaların duyusal kontrollerini de gerçekleştirdiler. Elmaların dalından yeni kopmuş gibi sulu ve gevrek olması için depolama öncesi ve depolama süresince yapılan kimyasal ve bileşen (fenolik bileşen vb.) analizleri hakkında da öğrencilere bilgi verildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap