İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur’un 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur’un 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı
Haberin Tarihi: 30.8.2021 12:42:48 - Okunma Sayısı:781 defa okundu.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

İYİ PARTİ ISPARTA MİLLETVEKİLİ DR. AYLİN CESUR’UN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

"30 Ağustos Zafer Bayramı; Büyük Atatürk’ün planladığı, cephede bizzat komuta ettiği ve zaferle sonuçlandırdığı tarihi bir gündür. Bu zafer, Türk Milleti’nin makus talihini yendiği gündür. Milletimizin azim ve kararlılığının zaferidir, varlık zaferidir.

Erzurum kongresinde alınan "Vatan bir bütündür parçalanamaz, manda ve himaye kabul edilemez" iradesinin kuvveden fiile çevrilmesinin yıl dönümüdür.

Türk Milleti, 30 Ağustos Zaferi ile tarih sahnesine tekrar ve dinç bir şekilde çıkma kararlılığını bütün dünyaya kanıtlamış, milli varlık ve hukukumuzu kabul ettirmiştir.

Milletimiz bu zaferle, milli hâkimiyet, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş; hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar tüm gücüyle var olacağını dünyaya kabul ettirmiştir.

Milletimiz sömürge olmayı reddetmiş ve vatanımızı parçalamak isteyenlere geçit vermemiştir. Milletimizin ortaya koyduğu irade sayesinde yeni kurulacak olan Türkiye Cumhuriyeti, uluslararası camiada sınırları bütün, diğer devletlere eşit egemen bir devlet olarak tanınmıştır.

Şanlı tarihimizin emsalsiz zaferlerden birisi olan 30 Ağustos Zaferi, Demokratik ve Çağdaş Cumhuriyet'in kurulmasının yolunu açmıştır. Başka hiçbir devletin müdahalesi olmadan, kendi iradesi ile kendini yöneten bir millet olmuştur Türk Milleti.

Türk Milleti, bir daha bağımsızlık için böylesine bir mücadele ve fedakarlığa gerek kalmaması için, Büyük Atatürk’ün önderliğinde bilimi ve çağdaşlığı kendine ilke edinmiş, reformlarla ve kalkınma hamleleri ile ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine yükseltmiş, Cumhuriyet’imizin temellerini güçlendirmiştir.

Çünkü Büyük Atatürk’ün de dediği gibi, askerî zaferler ne kadar büyük olursa olsun, iktisadî zaferlerle taçlandırılmadıkça sonuçsuz kalırdı. Bunun için hukuku ile, kurumları ile, yönetim anlayışı ile çağdaş ve demokratik bir Türkiye Cumhuriyeti’nin inşa edilmesi gerekliydi.

Bugün çevremizdeki coğrafyalarda yer alan ülkelere baktığımızda, Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaşlık ilkesini benimseyememiş, bu ilkenin gerektirdiği reformları gerçekleştirememiş ülkelerin yıllarca nasıl savaş, yıkım ve istikrarsızlıkla harap olduğunu ve yaşanan insanlık dramlarını hep birlikte görüyoruz.

Bu sebepledir ki, ülkemizin çağdaşlık yolundaki kazanımlarını korumak milletimizin geleceği için, bu topraklarda özgürce ve huzur içinde yaşayabilmemiz için hayatidir. Cumhuriyetin sonraki nesilleri de bu bilinçtedir ve geçmişten aldığı güçle, birlik ve beraberlik içinde Cumhuriyeti koruyacak ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ebediyen yaşatacaktır.

Başta Büyük Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan ve ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı övünçle, gururla kutluyorum."

 

Dr. Aylin Cesur

İYİ Parti Isparta Milletvekili

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap