Eğirdir Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Başkanı Murat Yalkın’dan Ahilik Haftası Mesajı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Başkanı Murat Yalkın’dan Ahilik Haftası Mesajı
Haberin Tarihi: 15.9.2021 11:55:28 - Okunma Sayısı:1384 defa okundu.

Bu yıl 13-19 Eylül tarihleri arasında kutlanan ‘Ahilik Haftası’ dolayısıyla Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Murat Yalkın bir kutlama mesajı yayınladı.

Eğirdir Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Başkanı Murat Yalkın’dan Ahilik Haftası Mesajı

Bu yıl 13-19 Eylül tarihleri arasında kutlanan ‘Ahilik Haftası’ dolayısıyla Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Murat Yalkın bir kutlama mesajı yayınladı.

Yalkın, “Ahi Evran’ın Türk esnaf ve sanatkârlarına miras bıraktığı yüksek ticaret ahlakı ve çalışma disiplininin günümüzde de yaşatılması, hem ekonomik gelişme açısından, hem de sosyal barışın yaygınlaşması açısından büyük önem taşımaktadır” diyerek şunları ifade etti:

“Temelleri Anadolu Selçuklu döneminde Ahi Evran-ı Veli tarafından atılan AHİLİK TEŞKİLATI; asıl olarak insanlara zanaat ve güzel ahlak kazandırmak için kurulmuştur.

Ahilik Teşkilatı, Türk tarihinde önemli bir yere sahiptir. Günümüze kadar devam ederek gelen AHİLİK geleneğinin mayasında bulunan;

Kardeşlik, doğruluk, güvenirlilik,

Hak, hukuk ve adalet

Hoşgörülük, sevgi ve saygı, şefkat

Liyakatli olmak, çıraklık, kalfalık, ustalık

Yardımlaşma ve dayanışma, cömertlik

Helalinden kazanma, alın teri

Emeğin kutsallığı

Temizlik, dirlik ve düzenlik

Birlik ve beraberlik

Kaliteli üretim

Fırsat eşitliği gibi ilkeler, ticari ve sosyal hayatta güzel ahlakın parçaları olarak yerini almıştır.

Ahilik kültürü ve felsefesi, toplum hayatının ortak paydası olan insanı esas almıştır. Ahilik kültürü ve geleneği İslam inancıyla Türk örf ve adetlerini kaynaştıran kıymetli bir düşüncedir.

Ahilik, meslek teşkilatı olması yanında manevi bir terbiye ocağıdır. Esnaf ve Sanatkarlarımızı daima hak ve adalet etrafında birleştirmiş, birlik ve beraberliğin tesis edilmesinde öncü rol oynamıştır.

Ahi Evran’ın Türk esnaf ve sanatkarlarına miras bıraktığı yüksek ticaret ahlakı ve çalışma disiplininin günümüzde de yaşatılması, hem ekonomik gelişme açısından, hem de sosyal barışın yaygınlaşması açısından büyük önem taşımaktadır.

Ahilik kültürünün taşıdığı değerler, bugün bütün insanlığın ihtiyacı olan ortak değerleridir.”

Bu duygu ve düşüncelerle başta esnaf ve sanatkarlarımız olmak üzere bütün vatandaşlarımızın AHİLİK HAFTASI’nı en içten samimi duygularımla kutluyor; birlik, beraberlik ve dayanışmanın, ortak devam etmesini; bu vesileyle gerçekleştirilecek faaliyetlerin hayırlar getirmesini, ayrıca bütün esnaflarımıza, sanatkarlarımıza işlerinde başarılar ve bereketli kazançlar diliyorum.

Yüzyıllar öncesinden günümüze ışık tutan geleceğimizi yaşatmak adına AHİLİK HAFTASI münasebetiyle “AKIL ve AHLAK ile ÇALIŞIP BİZİ GEÇEN BİZDENDİR” düsturunu ortaya koyan Ahi Evran-ı Veli’yi ve ebediyete intikal eden esnaf ve sanatkarlarımızı rahmet ve minnetle yad ediyoruz.

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    15.9.2021 19:53:16
    Ahi Evran-ı Veli güzel insan
Yorum Yap