Eğirdir SAREM'den Plogging Faaliyeti

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir SAREM'den Plogging Faaliyeti
Haberin Tarihi: 27.9.2021 17:04:16 - Okunma Sayısı:1013 defa okundu.

TAGEM 30.Yıl Kutlama Etkinlikleri Kapsamında Plogging Faaliyeti Gerçekleştirildi

EĞİRDİR SAREM'DEN PLOGGİNG FAALİYETİ

TAGEM 30.YIL KUTLAMA ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA PLOGGİNG FAALİYETİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Vizyon 2023 kapsamında Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstüsü Müdürlüğü (SAREM)'nce  planlanan plogging, 27 Eylül 2021 tarihinde Milli Parklar Isparta Şube Müdürlüğü ve Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü paydaşlığında düzenlendi.

Eğirdir SAREM'in bu kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetine tüm kurum personeli ve Yukarı Gökdere ortaokulundan bir grup öğrenci katıldı.

Kovada Gölü Milli Parkı’nda ve Kovada Gölü kıyı şeridinde gerçekleştirilen ve iki saat süren bu farkındalık çalışmasında “Plastik ve türevleri, cam şişe, ayran kutuları, bebek bezi, terlik, çakmak, ıslak mendil, sigara izmariti ve tüfek fişeği” gibi çöp türlerine rastlandı ve toplamda 40 çuval çöp toplandı.

Faaliyet kapsamında ayrıca, öğlen yemeği sonrasında Milli Parklar Isparta Şube Müdürlüğü yetkilileri ve SAREM  Müdürü Fuat Bilgin tarafından öğrencilere yönelik bölgenin yaban hayvanı, bitki türleri ve sulak alanlar hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Daha sonra öğrenciler ile birlikte kuş gözlem etkinliği düzenlendi.

 

Plogging nedir?

 İnsanların bir eline eldiven giyip, diğer eline çöp poşeti alıp, koşarken veya yürürken mesafe kat ettikçe çevredeki çöpleri toplamasına Plogging denir. Plogging kelimesi “jogging” koşu ve “picking up litter” yani çöp toplama kelimelerinden türetilmiştir.

Diğer bir deyişle Plogging; Ekorekreasyon aktivitesi olarak merkezine çevre duyarlılığı ve sürdürülebilirliği koymasıyla hem bireysel hem toplumsal yarar sağlayan bir aktivitedir.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap