EĞİRDİR BELEDİYESİ TEMİZLİK FİLOSUNU BÜYÜTTÜ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR BELEDİYESİ TEMİZLİK FİLOSUNU BÜYÜTTÜ
Haberin Tarihi: 25.5.2015 12:06:00 - Okunma Sayısı:1621 defa okundu.

Şehir temizliğine önem veren Eğirdir Belediyesi temizlik araçlarının sayısını ve gücünü artırarak temizlik filosunu büyüttü.

EĞİRDİR BELEDİYESİ TEMİZLİK FİLOSUNU BÜYÜTTÜ

Şehir temizliğine önem veren Eğirdir Belediyesi temizlik araçlarının sayısını ve gücünü artırarak temizlik filosunu büyüttü.

Meclisten çıkan kararla üç çöp arabasının yerini tutacak treyler 24 Mayıs 2015 tarihi itibariyle kentimizin hizmetine girdi. Eğirdir basın bürosu tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklama şöyle: “Bilindiği gibi Eğirdir çöpleri on tonluk çöp konteynırları ile Isparta’da bulunan ve Eğirdir’e 70 km uzaklıktaki deponi alanına taşınıyor. Her gün üç konteynır ile deponi alanına dökülen çöplerin günlük maliyeti Belediyeye  ağır bir yük getiriyor. Bir çöp arabasının Isparta’ya gidiş gelişi yalnızca yakıt masrafı olarak 200 TL’ye mal oluyor. Üç çöp arabasının yanında çöpleri boşaltmak için de bir kepçe yardımcı unsur olarak görev alıyor. Kepçenin yakıtı da 100 TL. Bu hesapla Eğirdir Belediyesi’nin günlük çöp dökme masrafı sadece yakıt olarak günlük 700 TL, aylık 21.000 TL’dir. Arabaların teknik yıpranmaları da hesaba katıldığında bu rakam aylık 30.000 TL’yi bulmaktadır.

Bu denli yüksek bir rakamın Belediyeye ağır bir yük getirdiğini öngören Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, konuyu önceki aylarda yapılan meclis toplantısında gündeme getirmiş ve yeni ve üç çöp arabasının yapacağı işi tek bir çöp arabasıyla yapabilecek bir çöp SM Treylerinin alınmasına yetki istemiş idi.

Meclisten çıkan kararla üç çöp arabasının yerini tutacak treyler 24. 5. 2015 tarihi itibariyle kentimizin hizmetine girmiştir. Belediyemize 200.000 TL’ye mal olan çöp treyleri kendini bir buçuk yılda amorti edecek. Çünkü treylerin Isparta deponi alanına gidiş dönüşü 200 TL tutuyor. Çöp kepçesinin de devreden çıkmasıyla birlikte treylerin aylık yakıt masrafı 6.000 TL civarında olacaktır. Dolayısıyla yeni çöp aracı, önceki araç masrafları ile karşılaştırıldığında 24.000 TL kazancı ile kendini bir yılda amorti edecektir.

Böylesi bir değerlendirme ile çöp boşaltmaya fazladan ödenen masraf Eğirdirlinin cebinde kalacaktır.

Belediyemiz devasa çöp treylerinin yanı sıra iki adet daha çöp konteynırı alarak çöp hizmetlerinin daha sağlıklı ve birikintiye mahal vermeden toplanmasını sağlama yoluna gitmiştir.

Ayrıca caddelerimizin de temizliği şehrin olumlu görünümünde büyük rol oynamaktadır. Çiçeklerle bezenip görsel zenginlik sunan Eğirdir ilçemizin caddelerinin temizlenmesi için de iki ayrı çöp aparatı alınmıştır.

Böylece Belediyemiz ilçe temizlik filosunu hem sayı hem güç olarak büyüttüğünü siz değerli halkımıza duyururuz.”    

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap