Saadet Partisi Eğirdir İlçe Başkanı Hasan Kaya’dan İktidar Partisi ve Belediye Başkanına Tepki:

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Saadet Partisi Eğirdir İlçe Başkanı Hasan Kaya’dan İktidar Partisi ve Belediye Başkanına Tepki:
Haberin Tarihi: 29.9.2021 12:19:42 - Okunma Sayısı:3279 defa okundu.

 "Artık Yeter Bizce de YETER!..."

Saadet Partisi Eğirdir İlçe Başkanı Hasan Kaya’dan İktidar Partisi ve Belediye Başkanına Tepki:

 "Artık Yeter Bizce de YETER!..."

Üniversitelerin yüz yüze eğitime geçmesiyle ilçemize gelen öğrenciler de barınma sorunuyla karşı karşıya kaldı. Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Kaya, yaptığı açıklamada yükseköğrenimde yaşanan barınma sorununa Eğirdir Belediyesi tarafından sunulan çözüm önerisini doğru bulmadıklarını belirterek "...‘’Müjdeli Sözcükler‘’ ile çözüm önerisine katılmadığımız gibi doğru da bulmuyoruz. Sundukları çözümü Eğirdir’in menfaatlerine aykırı ve Eğirdir ekonomisine darbe olarak görmekteyiz." dedi.

SP İlçe Başkanı Hasan Kaya'nın açıklaması şöyle:

Üniversite sınavlarını kazanıp kayıt yaptırmaya gelen öğrencilerimizi tebrik eder ilçemize hoş geldiler demek, fakat barınma sorunu yaşadıkları için üzgün olduğumu ifade etmek isterim.

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurt kapasitemizin düşük olması, ilçe genelinde öğrenci apart işletmelerinin de yoğun olması nedeni ile bir kısım öğrencilerimizin barınma sorunu yaşadıklarını gördük. Hatta bazı öğrencilerimizin bu sorun yüzünden kayıt dondurma, kayıt silme çözümü ile karşılaştıklarına şahit olduk.

İktidar partisinden, 31 Mart Yerel Seçimlerini kazanan ve göreve başlayan Belediye Başkanımızın bu sorunu bir yıl öncesinden görmesini sosyal belediyecilik anlayışı ile ilçe ekonomisini de göz önünde bulundurarak çözüme kavuşturmasını beklerdik. Fakat ‘’Müjdeli Sözcükler‘’ ile çözüm önerisine katılmadığımız gibi doğru da bulmuyoruz. Sundukları çözümü Eğirdir’in menfaatlerine aykırı ve Eğirdir ekonomisine darbe olarak görmekteyiz.

Hadi bizi, muhalefet partisi olarak görüp sunduğumuz önerileri ve destekleri muhatap almıyorlar, Cumhur İttifakı Ortakları Milliyetçi Hareket Partisi'ni de mi muhatap almıyorlar. MHP ilçe başkanı Mehmet Demirel, çözüm olarak Belediye sorumluluğunda bulunan Mavi Göl Oteli ve Milli Eğitim sorumluluğuna geçen Barla Oteli sunmuştu.

Saadet Partisi Eğirdir ilçe teşkilatı olarak Eğirdir Belediyesi Bütçesi ile ilçeye yatırım yapılmadığını görmekteyiz. Yapılan yatırımların da Genel Bütçeden Devletimizin ilgili Bakanlıklarının yaptırdığını biliyoruz. Bari öğrenci kardeşlerimizin barınma sorununu Sosyal Belediyecilik Anlayışı ile çözüme kavuşturup Eğirdir ilçe sınırları içinde sorunu çözseydiler…

Yazık Çok Yazık…

Ekonomik sorunlar ve Pandemi yüzünden Eğirdir Esnafı zor dönemlerden geçiyorken Eğirdir Belediye Yönetiminin bunu görmemesi çok yazık…

İletişime kapalı, iyi niyetli muhalefet partilerinin fikir ve düşüncelerini önemsememeleri, muhatap almamaları, bize göre erken seçimde, onlara göre 2023 ve 2024 seçimlerinde karşılığını alacaklarına işarettir.

31 Mart seçimlerinden itibaren Saadet Partisi olarak hiç muhalefet yapmadık aksine Belediye Hepimizin Belediyesi diyerek proje desteği olmak üzere fikir ve önerilerde bulunduk fakat artık yeter. Muhatap almadığınıza göre üstelik ilçemizin menfaatlerine ters hareket yaptığınıza göre bundan sonra haklı eleştirilerimizi yapmaya başlayacağız.

Çözüm önerinize karşı savunma yapmaya çalışan bir takım insanlar haklı olarak verdiğimiz tepkilere ‘’Herkes Karakterini Sergiliyor‘’ diye tepki vermişler. Öncelikle bu tepkiyi verenler Eğirdir’linin ve bizim muhatabımız değildir. Biz yetki ve iktidar arkasında olan her gücü Eğirdir için kullanmaya çalışacak yetkilileri muhatap kabul ediyoruz. "Padişahım sen çok yaşa, her yaptığın kutsaldır" diyen ve kendi menfaatlerini Eğirdir’in menfaatlerinden üstün gören karakterleri kabul etmiyoruz.

Saadet Partisi Eğirdir İlçe Teşkilatı olarak barınma sorunu yaşayan öğrencilerimize sunduğunuz Isparta KYK çözümünüzü doğru bulmuyoruz. Yarın seçim olduğunda bunun hesabını Eğirdir Esnafına veremezsiniz…"

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    29.9.2021 18:08:40
    Ağzına sağlık
Yorum Yap