Eğirdir İlçe Teşkilat Başkanlarına Yönelik "Seçim Güvenliği" Toplantısı Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir İlçe Teşkilat Başkanlarına Yönelik "Seçim Güvenliği" Toplantısı Yapıldı
Haberin Tarihi: 26.5.2015 16:34:00 - Okunma Sayısı:1530 defa okundu.

7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan genel seçimler için Eğirdir İlçe Teşkilat Başkanlarına yönelik "Seçim Güvenliği" toplantısı yapıldı.

Eğirdir İlçe Teşkilat Başkanlarına Yönelik “Seçim Güvenliği” Toplantısı Yapıldı

 

            7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan genel seçimler için Eğirdir İlçe Teşkilat Başkanlarına yönelik “Seçim Güvenliği” toplantısı yapıldı.

            Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz başkanlığında yapılan toplantıya; Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu, Jandarma Komutanı Yzb. Erhan Aslan, Ak Parti İlçe Başkanı Veli Gök, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Osman Yaman, Demokrat Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Uysal, Saadet Partisi İlçe Başkanı Mahmut Sağlam, Telekom Şefi Yusuf Uysal ve TEDAŞ Şefi Kemal Gelir katıldı.

            Eğirdir’in her konuda huzurlu bir kent olduğunu ifade eden Kaymakam Yalçın Yılmaz: “Eğirdir gerçekten çok huzurlu ve sakin bir şehir. Şimdiye kadar birçok seçim süreci atlattık. Çok şükür hiçbir sorun yaşamadık. İnşallah 7 Haziran’da da güzel bir seçim süreci yaşarız. Genel seçimlerin ilçemize, milletimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

            TEDAŞ olarak bütün tedbirlerin alındığını ifade eden Eğirdir TEDAŞ Şefi Kemal Gelir: “7 Haziran seçimleri için ekibimiz olarak hazırız. O gün herhangi bir olumsuzluğa karşı Kaymakamlılık binamıza jeneratör koyacağız. İlçemizde elektrik sıkıntısı olduğunu düşünürsek, 30-45 dk. içerisinde sorunu çözebiliriz…” dedi.

            Eğirdir Telekom Şefi Yusuf Uysal ise: “Sabotaj olmadığı sürece herhangi bir kesinti söz konusu değil. 3 ekibimiz görev başında olacak. Daha önceki seçimlerde bir sıkıntı yaşamadık. İnşallah bu seçimde de bir şey olacağını düşünmüyoruz. Bir sıkıntı olduğunda 30-45 dk. içerisinde sorunu çözebiliriz” dedi.

            Eğirdir’de her zaman güzel bir seçim süreci atlattığımızı ifade eden İlçe Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu ise ilçe başkanlarına YSK’nın yasak koyduğu konulardan bahsetti.

            Seçim arabalarının Okul, Huzurevi ve Hastane güzergâhından geçerken daha dikkatli olmalarını ifade eden Orakoğlu, “okul saatleri içerisinde, huzurevi ve hastane güzergâhında seçim arabalarının ses kontrollerini yapmasını diliyoruz. Herkes birbirine sağduyulu olursa hiçbir sorun yaşamayız. Gerginliğin olmaması Eğirdir’in huzurunu daha da arttırır. Bütün personelimiz 7 Haziran’a hazır. Sandık başlarında 2’şer memurumuz görevli olacak. Amacımız seçimimizi hayırlısıyla kazasız, belasız atlatmak. Benim telefonum 7/24 açık. Bir sıkıntınız olduğunda beni arayabilirsiniz…” dedi.

            Konuşmalarında vatandaşlarımıza da seslenen Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu “7 Haziran’da vatandaşlarımızın oy kullanmaya gidiyorken, ruhsatları olsa bile silah taşımaları yasak. İçkili yemek lokantaları sadece yemek servisi yapabilecek ama alkol vermeyecek, kahvehane, oyun salonları ve eğlence yerleri kapalı olacak” dedi.

            Geçen yıl yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Eğirdir’de olduğunu ve güzel bir seçim atlattığımızı söyleyen Jandarma Komutanı Yzb. Erhan Aslan ise; “Geçen yıl yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Eğirdir’de görev yapıyordum. Çok güzel bir seçim yaşadık. Vatandaşlarımız bu konuda çok duyarlılar. İnanıyorum ki bu seçimi de güzel bir şekilde atlatacağız. Jandarma olarak tedbirlerimizi aldık, her şeye hazırız” dedi.

            Seçim kurallarına uyulduğu takdirde hiçbir sorunun olmayacağını dile getiren MHP İlçe Başkanı Osman Yaman: “Burada hepimiz birbirinin arkadaşı, dostu, akrabası… Seçim sonrası hepimiz birbirimizin yüzüne bakacağız. Seçim kurallarına uyduğumuz takdirde hiçbir sorunun yaşanmayacağını düşünüyorum” dedi.

            Toplantı fikir alışverişi ile sona erdi.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap