Çetin Ailesi "Ailemle Huzurluyum 81 İl 81 Aile" Projesine katıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Çetin Ailesi "Ailemle Huzurluyum 81 İl 81 Aile" Projesine katıldı
Haberin Tarihi: 28.5.2015 17:44:00 - Okunma Sayısı:1730 defa okundu.

Eğirdir'den Çetin Ailesi, "Ailemle Huzurluyum 81 il 81 Aile" Projesi kapsamındaki onur belgesi dağıtım törenine katıldı.

Çetin Ailesi ‘Ailemle Huzurluyum 81 İl 81 Aile’ Projesine katıldı

 

            Eğirdir’den Çetin Ailesi, ‘Ailemle Huzurluyum 81 il 81 Aile’ Projesi kapsamındaki onur belgesi dağıtım törenine katıldı.                    

         

   18 Mayıs’da Ankara’da yapılan törene İlimizden Engelli Fatih Çetin ve Annesi Emine Çetin İle Babası Mehmet Çetin katıldılar. İlimizi temsil eden Çetin ailesi bu projenin engelli ve ailelerini çok onure ve mutlu ettiğini söyleyip hem bu güzel proje hem de Ankara’daki misafirperverlikten dolayı başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam Hanımefendi olmak üzere tüm Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü çalışanlarına teşekkürlerini bildirdiler.

          
  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Ailemle Huzurluyum 81 il 81 Aile Projesi kapsamındaki  onur belgesi dağıtım törenine katıldı. Bakan İslam burada yaptığı konuşmada "Bir zamanlar, biliyorsunuz, ülkemizde engellilerin yok sayıldığı zamanlar yaşadık. Engellilerimizi sokağa çıkaramadığımız, onlarla ilgili herhangi bir aktivitenin bulunmadığı, engelli çocuklarımızı çarşıya, pazara, alışveriş merkezine götüremediğimiz yıllar, günler yaşadık" ifadesini kullandı.

            2002 yılından bu yana uygulanan sosyal politikalar sayesinde engellilerin eşit ve özgür vatandaşlar olarak kabul edilmesinin sağlandığını kaydeden Bakan İslam, "Hamdolsun, bu anlayış değişti ülkemizde. 2002 yılından bu yana hükümetimizin, hükümetlerimizin uyguladığı sosyal politikalar sayesinde engellilerimizin, bütün dünyada olması gerektiği gibi ülkemizde de eşit ve özgür vatandaşlar olarak kabul edilmesini sağladık" diye konuştu.

            Bakan İslam, "Onların sosyal hayata erişimlerini kolaylaştırabilmek için pek çok imkanı hayata geçirdik. Bakım ve rehabilitasyonların sağlanabilmesi için bir taraftan kurumlar açarak onların hizmetine sunduk. Sağlık, rehabilitasyon, bakım kuruluşları... Bir taraftan da bütün bunlara erişimlerini sağlayabilmek için maddi kaynaklarını güçlendirmeye çalıştık" açıklamasında bulundu.

            Engelliler, yaşlılar ve çocuklar için en iyi ortamın aile ortamı olduğunu belirten Bakan İslam, "Böyle düşünüyoruz. Onun için de çocuklarımızın, engellilerimizin, yaşlılarımızın mümkün olduğu kadar çok aileleriyle birlikte yaşamalarını arzu ediyoruz. Sosyal politikalarımızı buna göre dizayn ediyoruz. 'Öncelikle aile yanı' diyoruz" görüşünü dile getirdi.

            Aile yanında engelli ve yaşlılara bakabilmek, onlara kendi sosyal çevrelerinde yaşayabilme imkanı sağlayabilmek için evde bakım imkanlarını oluşturduklarını ifade eden Bakan İslam, "Şu anda son rakamımız 460 bin küsur. Engellimizi ve yaşlımızı, ailesinin yanında bakabilmek için maddeten destekliyoruz. 80 bin çocuğumuzu, ailesinin yanında bakabilmek için destekliyoruz. Yine çocuklarımızı, kendi ailelerinde bakılamıyorlarsa, kendi ailesi vefat etmişse veya ailede başka bir problem varsa, kendi bakım kuruluşlarımıza almadan önce 'Koruyucu ailede acaba yine bir ev ortamında yaşatabilir miyiz' diye çaba sarf ediyoruz. O da olmazsa bakım kuruluşlarımızı ev ortamına dönüştürerek, çocuklarımızı kendi uhdemize aldığımızda da yine sıradan bir aile ortamında yaşatmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

            “Sosyal politikalarımızı,

            aile odaklı planlamaya

            çalışıyoruz.”

            Engelliler ve yaşlılar için de bu tür modeller denemeye başladıklarını aktaran Bakan İslam, "Eğer onlara kendi aileleri içerisinde bakamıyorsak, kendi ailelerinin maddi konular hariç, buna gücü, kudreti yetmiyorsa, ancak o zaman kendi kurum bakımlarımıza alıyoruz. Bu kurum bakımlarında rehabilitasyon ihtiyacı olmayan, özel bakım ihtiyacı olmayan engelli ve yaşlılarımızı, onların arzularına göre yaşlı yaşam merkezlerine, yani tıpkı çocuklarımıza yaptığımız gibi sıradan apartman dairelerinde birlikte yaşayabilecekleri ortamlara alıyoruz" dedi.

            Umut evlerinde engelli çocuklara ev ortamında bakmaya ve onları orada rehabilite etmeye çalıştıklarını kaydeden Bakan İslam, "Yani kısacası adımıza yakışır bir şekilde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının adına yakışır bir şekilde sosyal politikalarımızı, aile odaklı planlamaya çalışıyoruz. İşte bunun numunesi olarak bugün burada değerli aile bireylerimizle bir araya geldik" ifadesini kullandı.

            Bakan Ayşenur İslam, "Son 10 yıldır, ülkemizdeki tüm dezavantajlı gruplar için hazırladığımız bütün yardım ve hizmet programları fevkalade iyi gidiyor. Bunun ülkemizde ve yurtdışında çok ciddi bir geri dönüşü var" değerlendirmesinde bulundu.

            Sosyal politikaların, Türkiye'de tam anlamıyla son 13 yıldır uygulandığını dile getiren Bakan İslam, "Son giren Avrupa ülkelerinden biri olmamıza rağmen son 13 yılda Avrupa'nın geçmiş 40-50 yılda katettiği mesafeyi katettik biz ülke olarak ve Avrupa standartlarında, Allah'a çok şükür hizmetlerimizi sunmaya başladık" diye konuştu.

            Biz devlet olarak daima sizin yanınızda olacağız

            "Engelli aylıkları kesilecek. Engelli bakım aylıkları kesilecek. Hazırlanıyorlar. 1 milyon kişinin maaşını kesecekler" şeklinde haberlerle sık sık karşılaştıklarını anımsatan Bakan İslam, "Böyle bir planımız yok. Böyle bir tasavvurumuz yok. Böyle bir hayalimiz yok. Aklımızın ucundan dahi geçmedi. Böyle bir şey yapmayacağız. Bizden başkalarının böyle bir planı varsa onlar da hiçbir zaman iktidar olamayacaklar ve bunu gerçekleştiremeyecekler. Engellilerimizin, yaşlılarımızın ve çocuklarımızın yanında olmaya daima devam edeceğiz. Sistem iyileştirilecek, güzelleştirilecek, daha iyiye götürülecek ama hiç kimsenin hakkı elinden geri alınmayacak. Hepimiz bundan emin olabiliriz. Yeter ki sizler ailenizin içerisinde engellilerinize, yaşlılarınıza bir köşecik ayırın. Biz devlet olarak daima sizin yanınızdayız, yanınızda olacağız" dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap