Eğirdir'de 1774 Öğrenciye Diş Fırçası ve Diş Macunu Dağıtıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'de 1774 Öğrenciye Diş Fırçası ve Diş Macunu Dağıtıldı
Haberin Tarihi: 28.5.2015 17:51:00 - Okunma Sayısı:1952 defa okundu.

Eğirdir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Nazif Aydın, ilçe genelinde 60 ayını doldurmuş 225 anasınıfı ve 1774 ilkokul öğrencisine yönelik ağız ve diş sağlığı taramaları ve flor vernik uygulamasının başladığını söyledi.

Eğirdir’de 1774 Öğrenciye Diş Fırçası ve Diş Macunu Dağıtıldı

 

            Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı Toplum Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanlığınca, topluma ağız ve diş sağlığı bilinci kazandırmak için başlatılan Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı kampanyasında Eğirdir’de de ilköğretim öğrencilerine, içinde fırça ve diş macunu bulunan ağız ve diş sağlığı seti dağıtıldı.

            Eğirdir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Nazif Aydın, ilçe genelinde 60 ayını doldurmuş 225 anasınıfı ve 1774 ilkokul öğrencisine yönelik ağız ve diş sağlığı taramaları ve flor vernik uygulamasının başladığını söyledi.

            İlçemiz Bağlar ilkokulunda düzenlenen diş fırçası ve diş macunu dağıtım törenine; Kaymakam Yalçın Yılmaz,  Eğirdir Milli Eğitim Müdürü Ömer Keş, Şube Müdürleri Yüksel Şahin ve Abdürrahim Tan, Eğirdir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Nazif Aydın, Bağlar Okulu Müdürü Nejdet Savaş ve sınıf öğretmenleri katıldılar.

            Türkiye’de diş çürük oranlarının çok yüksek olduğunu dile getiren Eğirdir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Nazif Aydın, 6 yaş grubunda %83, 12-13 yaş grubundaki kişilerde her 100 çocukta 83’ünde, 30-34 yaş grubunda ise her yüz kişiden 97’sinde dişlerin çürük olduğunu dile getirdi.

            Konu ile ilgili bir açıklama yapan Dr. Mehmet Nazif Aydın; “Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı Toplum Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından 2014-2015 eğitim-öğretim yılı içerisinde 60 ayını doldurmuş ana sınıfı öğrencilerine Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı çalışmaları kapsamında diş fırçalama eğitimi, çocuklarda ağız diş sağlığı muayenesi ve florid vernik uygulaması çalışmaları başlatılmıştır. Bu kapsamda İlçe Sağlık Müdürlüğümüzce konu ile ilgili olarak İlçemiz sınırları içinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda 2015 eğitim-öğretim yılı içerisinde 60 ayını doldurmuş mevcut 225 ana sınıfı öğrencisine Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı çalışmaları kapsamında flor-vernik uygulaması yapılmaya başlanmış ve diş macunu-fırçası dağıtımı yapılmıştır. İlçemizde bulunan 1774 ilkokul öğrencisine diş fırçası ve diş macunu dağıtılmaya başlanmıştır. Ayrıca Kurumumuz tarafından diş fırçalama ve ağız sağlığı ile ilgili eğitimler devam etmektedir.

            Türkiye’de diş çürükleri oranı oldukça yüksek. 6 yaş grubunda %83, 12-13 yaş grubunda her 100 çocuktan 83’ünde, 30-34 yaş grubunda her yüz kişiden 97’sinde çürük var. Ağız ve diş hastalıklarının tedavisi için gereken toplam süre 395.360.033 saattir. Ülkemizde mevcut diş hekimleri 26 yıl aralıksız sürekli çalışırlarsa ve yeni hasta eklenmezse ancak mevcut hastaların tedavisi bitirilebilecektir” dedi.

            Diş fırçası ve diş macunu dağıtım töreni öncesi öğrencilerle bir süre sohbet eden Kaymakam Yalçın Yılmaz, diş fırçalamanın çok önemli bir şey olduğunu dile getirerek öğrencilere, günde en az 2 kere dişlerin fırçalanması gerektiğini hatırlattı.

            Kaymakam Yılmaz, çocuklara ayrıca şeker, çikolata gibi ürünlerin çok fazla yenildiğinde de dişlerin çürüdüğünü söyledi.

            Eğirdir Milli Eğitim Müdürü Ömer Keş de öğrencilere; “temizlik çok önemli. Özellikle ağız ve diş bakımı çok önemli. Günde en az iki kere dişlerimizi fırçalamayı unutmayalım” dedi.

            Konuşmaların ardından Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve kalem kutu içerisine konulmuş, diş fırçası, diş macunu ve çeşitli sticerler öğrencilere hediye edildi.

            Öğrenciler de dişlerini günde en az 2 kere fırçalayacaklarının sözünü verdiler.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap