Eğirdir MYO Sokak Sanatları Topluluğu köy köy gezerek Halil Üstün'ü tanıtıyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir MYO Sokak Sanatları Topluluğu köy köy gezerek Halil Üstün'ü tanıtıyor
Haberin Tarihi: 29.5.2015 11:15:00 - Okunma Sayısı:1727 defa okundu.

Eğirdir Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Sokak Sanatları Topluluğu köy köy gezerek Halil Üstün'ü tanıtıyor.

Eğirdir MYO Sokak Sanatları Topluluğu köy köy gezerek Halil Üstün’ü tanıtıyor

 

            Eğirdir Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Sokak Sanatları Topluluğu köy köy gezerek Halil Üstün’ü tanıtıyor.

            İlk olarak, 3. Platin Elma Ödül Töreninde elma konseptine uygun olarak Eğirdir’e elmacılığı getiren Halil Üstün’ün heykeli ile farkındalık yaratmayı başaran Eğirdir Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Sokak Sanatları Topluluğu, Halil Üstün Çocuk Oyunu Eğirdir Köy gösterileri düzenliyor.

            Eğirdir Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Sokak Sanatları Topluluğu Bşk. Okt. Çetin MEYDAN, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

            “Eğirdir Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Sokak Sanatları Topluluğu olarak ilk faaliyetimizi 3. Platin Elma Ödül Töreninde Sirene Davras Oteli’nde gerçekleştirdik.

            Burada Elma konseptine uygun olarak Eğirdir'e elmacılığı getiren Halil ÜSTÜN'ün canlı heykeli ile farkındalık yaratmak  amacımızdı. Gördük ki çoğu kimse Halil ÜSTÜN'ü tanımıyordu. Bu doğru bir karardı. Bu gösteriyi Eğirdir'e de uyarlamamız lazımdı. İlk gösterilerimizin hedefi çocuklar  ve köy okulları çocukları olmalı idi. Bu çerçevede  Halil Üstün Çocuk Oyunu Eğirdir Köy gösterilerini organize ettik. Gösterilerde öğrencilerimizden animatör Ramazan SARAÇ Halil ÜSTÜN'ü canlı heykel, Şef animatörümüz  Oktay DURMAZ ise tahta bacak ve kukla gösterilerinde görev aldılar. Çekimleri ise Berivan ÖZTÜRK gerçekleştirdi.

            Eğirdir’e bağlı Akdoğan, Aşağı Gökdere, Bağıllı, Balkırı, Çay Köyü, Göktaş, Mahmatlar, Serpil, Tepeli, Yuvalı, Bağacık olmak üzere toplam 11 ilköğretim okulunda bir haftalık süreç içerisinde gösteriler yapıldı ve yaklaşık 250 öğrenciye ve ailelerine ulaşıldı.

            Gösterilerde farkındalık yaratmak amacıyla Halil ÜSTÜN’e mektup yazmaları istendi ve mektuplar bir hafta sonra elimize ulaştı, bu mektuplar bizi çok duygulandırdı.

Bu mektupları  Halil ÜSTÜN’ün ailesine ulaştırmaya karar verdik.

            Eğirdir Kaymakamlığı’nın maddi ve manevi desteği, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bilgileri dâhilinde gerçekleştirdiğimiz bu tip sosyal sorumluluk organizasyonlarımızı devam ettirme arzusundayız.”

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap