Prof. Dr. İbrahim Diler'in 10 Kasım Mesajı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Prof. Dr. İbrahim Diler'in 10 Kasım Mesajı
Haberin Tarihi: 10.11.2021 10:14:29 - Okunma Sayısı:2327 defa okundu.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler'in 10 Kasım Mesajı

ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ

PROF. DR. İBRAHİM DİLER'İN 10 KASIM MESAJI

                           

"Bugün 10 Kasım.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 83’ncü yıldönümünde onu rahmet ve minnetle anıyoruz.

O, bin yıllık vatan toprağının işgal tehdidiyle yüz yüze olduğu yeis dolu günlerde 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkarak İstiklal meşalesini yakan;  Amasya, Sivas ve Erzurum Kongreleriyle Anadolu’da milli bir heyecanı başlatan, memleket güçlerini aynı inanç etrafında birleştirerek kurtuluş için umut ışığı olan bir liderdi.

O, yirminci yüzyılın ilk çeyreğinde yaşanan Türk’ün ateşle imtihanını bir zafer sevincine dönüştüren, milletine adadığı hayat yolculuğunu yıllar öncesinde düşlediği Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak taçlandıran bir liderdi.

O, savaş meydanlarında gerçekçi bir komutan, devlet kurmada ve ülkesini çağdaşlık yoluna taşımada ufuk sahibi ve azimli bir liderdi.

Ve en önemlisi o, milletine güvenen bir liderdi. En güç şartlar altında bile, her şeyin bitti zannedildiği zamanda bile Türk milletine güven duygusunu asla kaybetmeyen, başarının yolunun Türk insanının ruhuna muttali olmaktan geçtiğini bilen ve bütün girişimlerini milletin desteğine dayandıran bir liderdi O.

Bugün 10 Kasım. Onu kaybettiğimiz günün 83’ncü yıldönümü…

Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan uğruna canlarını hiçe sayıp feda eden nice isimsiz aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyoruz.

Ruhları şad olsun.

Prof.Dr.İbrahim Diler

Rektör"

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap