Eğirdir İlçe Sağlık Müdürlüğü Köylerde Ücretsiz Kanser Taraması Yapacak...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir İlçe Sağlık Müdürlüğü Köylerde Ücretsiz Kanser Taraması Yapacak...
Haberin Tarihi: 1.6.2015 10:07:00 - Okunma Sayısı:3189 defa okundu.

Eğirdir İlçe Sağlık Müdürlüğü vatandaşlarımıza yönelik sürdürdüğü eğitim seminerlerini tüm hızıyla devam ediyor.

Eğirdir İlçe Sağlık Müdürlüğü Köylerde Ücretsiz Kanser Taraması Yapacak...

 

            Eğirdir İlçe Sağlık Müdürlüğü vatandaşlarımıza yönelik sürdürdüğü eğitim seminerlerini tüm hızıyla devam ediyor.

            Eğirdir İlçe Sağlık Müdürlüğü saha çalışmaları kapsamında bugünden itibaren ilçemiz köylerine giderek ücretsiz kanser taraması yapacak.

            Isparta Kanser Erken Tanı ve Tarama Merkezi (KETEM) ve Eğirdir Toplum Sağlığı Merkezi işbirliğiyle vatandaşlarımıza yönelik ücretsiz 30-65 yaş arası kadınlara Serviks (Rahim Ağzı) Kanseri ve 50-70 yaş arası kadın ve erkeklere Kolorektal (Bağırsak) kanseri taraması yapılacak.

            Erken teşhis ile 3 tür kanserin tedavi edilebildiğini dile getiren Eğirdir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Nazif Aydın: “Kanserde erken teşhis çok önemlidir. Özellikle meme, rahim ağzı ve bağırsak kanserleri erken teşhisle tedavi edilebiliyor. Bugünden itibaren ilçemiz köylerine giderek gezici aracımız, doktorumuz ve hemşirelerimizle birlikte kanser taraması yapacağız. Bir vatandaşımız bu kanser taramalarını başka bir yerde yaptırmaya kalksa en az 1.500 TL. gibi fiyatla yaptırmak zorunda. Biz bu uygulamayı vatandaşlarımıza ücretsiz yapacağız. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmalarını ve taramaya katılmalarını bekliyorum” dedi.

            Eğirdir İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Aile Hekimi Uzmanı Dr. Zeliha Salman gözetiminde yapılacak olan  kanser taramasında kısa bir bilgi veren Salman: “Kanserde erken teşhis hayat kurtarıyor. Dünyada her yıl yarım milyon kadın rahim ağzı kanserine yakalanıyor. Eğirdir’deki bu yaş uygulamasında olan kişileri taramaya davet ediyoruz” dedi.

            0.900-15.30 Saatleri arasında köylerimizde gerçekleşecek olan tarama şu şekilde:

            1 Haziran 2015 Pazartesi Tepeli-Yuvalı Köyü, 2 Haziran 2015 Salı Balkırı-Sorkuncak Köyü, 3 Haziran 2015 Çarşamba Akdoğan-Ağılköy, 4 Haziran 2015 Perşembe Gökçehöyük-Bağacık Köyü, 5 Haziran 2015 Cuma günü ise Barla-Beydere-Bağören Köylerinde yapılacak.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap