SDÜ TIP FAKÜLTESİ KARDİYOLOJİ ANABİLİM DALINA “KURUM UZMANLIK EĞİTİMİ YETERLİLİK BELGESİ”

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SDÜ TIP FAKÜLTESİ KARDİYOLOJİ ANABİLİM DALINA “KURUM UZMANLIK EĞİTİMİ YETERLİLİK BELGESİ”
Haberin Tarihi: 29.11.2021 15:27:49 - Okunma Sayısı:2542 defa okundu.

SDÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı, Türk Kardiyoloji Yeterlilik Kurulu tarafından verilen “Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi”ni almaya hak kazandı.

SDÜ TIP FAKÜLTESİ KARDİYOLOJİ ANABİLİM DALINA

“KURUM UZMANLIK EĞİTİMİ YETERLİLİK BELGESİ”

Yetiştirdiği nitelikli hekimleri ülkemizin sağlık ordusu ile buluşturan Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi, ulusal ve uluslararası eğitim kalitesini artırmaya devam ediyor. Bu kapsamda SDÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı, Türk Kardiyoloji Yeterlilik Kurulu tarafından verilen “Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi”ni almaya hak kazandı.

“Kardiyoloji” alanında uzmanlık eğitimi vermeye yeterli

Türkiye’deki kardiyoloji eğitiminin standartlarını belirlemek ve yükseltmek amacıyla kurulan Türk Kardiyoloji Yeterlilik Kurulu, yaptığı ziyaret, inceleme ve denetlemeler sonucunda SDÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalının Kardiyoloji Uzmanlık Eğitim konusunda evrensel gereklilik ve ulusal standartlara uygunluğunu saptayarak “Kardiyoloji” alanında uzmanlık eğitimi vermeye yeterli olduğunu tescilledi.

Ülkemizde “Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Programları”nda akredite olmaya hak kazanan 32 tıp fakültesinden birisi olan SDÜ Tıp Fakültesi, bünyesinde bulundurduğu Kardiyoloji Anabilim Dalında da önemli bir başarıya imza attı. Tıp fakültelerindeki önemli klinik görevlerini layıkıyla yerine getiren Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı, eğitim öğretim faaliyetlerinin mükemmelleştirilmesi amacıyla bir yıl önce başlattığı akreditasyon sürecinde mutlu sona ulaştı. Kardiyoloji Anabilim Dalı, Türk Kardiyoloji Derneği Yeterlilik Kurulu tarafından belirlenen şartları sağlayarak SDÜ Kardiyoloji Anabilim Dalı “Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi”ni aldı.

Uzmanlık eğitiminde akredite edilen 25’inci Kardiyoloji ünitesi

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mustafa Karabacak  “TKD Yeterlilik Kurulu tarafından Anabilim dalımıza verilen akreditasyon belgesi Anabilim dalımızda verilen eğitimin geldiği seviyeyi göstermesi nedeniyle oldukça önemlidir. Birimimiz Türkiye’de kardiyoloji uzmanlık eğitiminde akredite edilen 25’inci “Kardiyoloji” ünitesi olmuştur. Bu önemli görevi yerine getirmiş olmanın mutluluğu içindeyiz ve bu misyonu devam ettirme gayretindeyiz. Hedefimiz kardiyoloji eğitiminde dünya standartlarını yakalayabilmek için daha fazla çalışmaktır. SDÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD olarak Tıp Fakültemize ve kliniğimize bu imkanları sağlayan SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’ya, SDÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Koşar’ a ve SDÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Rasih Yazkan’a teşvik ve destekleri için teşekkür ederiz.” dedi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap