Anı Tarım İle Eğirdir Elması Dünya Pazarlarında

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Anı Tarım İle Eğirdir Elması Dünya Pazarlarında
Haberin Tarihi: 9.12.2021 16:15:36 - Okunma Sayısı:1715 defa okundu.

ANI Tarım bünyesinde kurulan son sistem elma tasnif ve paketleme tesisi hizmete girdi.

ANI TARIM İLE

EĞİRDİR ELMASI DÜNYA PAZARLARINDA

 

İlçemizden yaptığı meyve ihracatıyla, bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağlayan, Serpil Köyünde kurulu ANI Tarım Meyve Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bünyesinde kurulan son sistem elma tasnif ve paketleme tesisi hizmete girdi.

Eğirdir'in Serpil Köyü'nde kurulan tesiste; renk, çap ve ağırlık ayırma sistemli, optik okumalı ve saatte 10 ton kapasite ile boylanan elmalar tasnif ve paketlemesi yapıldıktan sonra Avrupa ülkeleri yanısıra Rusya, Ortadoğu ülkeleri, Uzakdoğu ülkeleri ve kısmen de Afrika kıtası ülkelerine ihraç ediliyor.

Başta kiraz olmak üzere, elma, hicaz narı, siyah incir ve üzüm gibi meyveleri dünya pazarlarına ihraç eden ANI TARIM Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İsa Erdoğan, gazetemize yaptığı açıklamada "hedefimiz öncelikle ilimiz Isparta'nın 2023 yılında 500 milyon dolar ihracat hedefine katkıda bulunmak, yine 2023 yılında ülkemizin 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmasına katkı sağlamaktır. Ve bu bizim gururumuz olacaktır. Firma olarak 2021-2022 yılı elma sezonunda ihracat hedefimiz 10 bin ton'dur. Elmada ihracat hedefimizi önümüzdeki yıllarda daha da artırmayı planlıyoruz. Üreticimiz, ihracatçılarımız ve Devletimiz olarak el ele verip hedeflere ulaşmak ve hatta hedefleri de geçmek mümkün olacaktır." dedi.

Dünyada, kiraz pazarının devlerinden olan ANI TARIM Şirketi'nin sahip ve çalışanlarını kutluyor, başarılar diliyoruz.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap