Şehitlikten Alınan Toprak Sarıkamış'a Gönderildi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Şehitlikten Alınan Toprak Sarıkamış'a Gönderildi
Haberin Tarihi: 4.1.2022 11:26:26 - Okunma Sayısı:903 defa okundu.

Isparta Şehit Ahmet Hilmi Yiğit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri "81 İl 81 Avuç Toprak Şehitler Diyarı Sarıkamış'ta Toplanıyor" projesine destek oldu.

ŞEHİTLİKTEN ALINAN TOPRAK SARIKAMIŞ'A GÖNDERİLDİ

Isparta Şehit Ahmet Hilmi Yiğit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri "81 İl 81 Avuç Toprak Şehitler Diyarı Sarıkamış'ta Toplanıyor" projesine destek oldu.

Okul Müdürü Muzaffer Öztürk ile öğretmenler Şaban İliksiz ve Arzu Erkmen eşliğindeki öğrenciler 30 Aralık 2021 tarihinde Isparta Garnizon Şehitliğini ziyaret ettiler.

Önce, Şırnak'ta PKK'lıların yola tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 10.8.2016 tarihinde bundan beş yıl önce şehit olan 24 yaşındaki uzman erbaş Ahmet Hilmi Yiğit'in mezarını ziyaret ederek hayır dualarda bulundular.

Öğrenciler daha sonra şehitlikten aldıkları toprak, Birinci Dünya Savaşı'nda Kafkas Cephesi'ne ulaşmak için Sarıkamış yolunda şehit düşen 90 bin askerimizi anmak adına Kars Sarıkamış'a gönderdi.

Bu proje ile Isparta'dan ve diğer tüm illerden gönderilen topraklar, 107. yılında Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinlikleri programında sergilenmek üzere Türkiye Haritası üzerinde yerini alacak.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı ve çoğunluğu donarak 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekatı'nın 107. yılı etkinlikleri 7-9 Ocak tarihleri arasında yapılacak.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap