"Rotam Eğirdir" Tanıtıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"Rotam Eğirdir" Tanıtıldı
Haberin Tarihi: 5.6.2015 11:29:00 - Okunma Sayısı:1642 defa okundu.

Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Isparta Valiliği, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Kalkınma Bakanlığı'nın katkılarıyla hazırlanan "Isparta İlçelerinde Yenilikçi Teknolojiler Aracılığı ile Eko Turizmin Geliştirilmesi" projesi kapsamında Isparta ve ilçelerini tanıtan 360 derecelik bir tanıtım filmi çekildi.

“Rotam Eğirdir” Tanıtıldı

 

            Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Isparta Valiliği, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Kalkınma Bakanlığı’nın katkılarıyla hazırlanan “Isparta İlçelerinde Yenilikçi Teknolojiler Aracılığı ile Eko Turizmin Geliştirilmesi” projesi kapsamında Isparta ve ilçelerini tanıtan 360 derecelik bir tanıtım filmi çekildi.

            Konu ile ilgili olarak Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde görevli Enformasyon memuru Fatih Bilgiç, dün Eğirdir Turizm Danışma Bürosunda Eğirdir’de otel, pansiyon işletmecilerine yönelik bir sunum yaptı.

            Proje sahibinin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olduğunu, projenin 9 ay sürdüğünü dile getiren Fatih Bilgiç: Isparta ve 4 ilçesinde Eğirdir, Yenişarbademli, Sütçüler, Aksu’da yürüyüş yolu, foto safari, bisiklet parkurlarının belirlendiğini dile getirdi.

            Bilgiç, www.rotamisparta.com. İnternet sitesi oluşturulduğunu ve bu sitede yerli ve yabancı kişilerin nerede ne yapmak istiyor sorusuna cevap verildiğini söyledi.

            Projenin amacı; Isparta iline bağlı Aksu, Eğirdir, Sütçüler ve Yenişarbademli ilçeleri merkezinde ve kırsalında yürüyüş, bisiklet, mağaracılık, foto safari, kaya tırmanışı, yayla turizmi, yamaç paraşütü, yüzme ve yelkenli (laser) tekne, eko-turizm aktivitelerine yönelik parkurların belirlenmesi ve haritalandırılması 360 derecelik panoramik görüntülerinin  alınması, bilgi iletişim teknolojileri ve fiziki alt yapının hazırlanarak ilgililerin hizmetine sunulması.      

ISPARTA VE ÇEVRESİ

            Isparta ve çevresi, turizmin dört mevsim yapılabildiği ve her türlü doğa sporlarına meraklı konuklarını mutlu edecek seçenekler sunan bir bölgedir. Kışın, Davraz dahil diğer dağlarda kış sporları, geri kalan mevsimlerde de doğa ve kültüre açık turizm faaliyetleri yapılabilmektedir. Her türlü su sporunu ve yamaç paraşütü yapmak için Eğirdir Gölü, kamp, dağcılık ve doğa yürüyüşleri yapmak için Yazılı Kanyon Tabiat Parkı, Kızıldağ Milli Parkı, Dedegöl Dağları, kültür ve inanç turizmi için Yalvaç Pisidia Antik Kenti ve Sütçüler Adada Antik Kenti, sağlık turizmi için Kızıldağ Milli Parkı, mağara turizmi için Aksu Zindan Mağarası ve Yenişarbademli Pınargözü Mağarası yörenin en dikkat çekici turizm değerleridir. Bunların yanı sıra ilde bulunan müzeler, kaleler, su kemerleri, kervansaraylar, medreseler, camiler, kiliseler, çarşılar, köprüler, geleneksel evler, kaya mezarları ve yazıtları, yaylalar, milli parklar ve tabiat parkları, göl ve göletler, baraj kenarları, mesirelik ve dinlenme yerleri, örnek ve otantik turizm köyleri görülmeye değer diğer tarihi, kültürel ve turizm değerleridir. İlde dikkat çeken bir diğer turizm aktivitesi de Türkiye’nin ikinci en uzun mesafe yürüyüş rotası olan Aziz Paul Yolu’dur. Antalya ve Isparta il sınırları içerisinde 500 km mesafeli ve yaklaşık 14 gün süren bir yürüyüştür. Yürüyüş rotası Perge veya Aspendos’tan Isparta Yalvaç’a kadar sürmektedir. Gülün ve gölün şehri Isparta, doğa sporu severleri eşsiz coğrafyasına davet ediyor.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap