EĞİRDİR MYO'DAN BU YIL 300 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR MYO'DAN BU YIL 300 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU
Haberin Tarihi: 5.6.2015 11:31:00 - Okunma Sayısı:1708 defa okundu.

Eğirdir MYO'da önümüzdeki yıl, Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Sivil Hava Ulaştırma ve Kabin Hizmetleri programları açılacak

EĞİRDİR MYO’DAN BU YIL 300 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

Eğirdir MYO’da önümüzdeki yıl, Ulaştırma Hizmetleri Bölümü

Sivil Hava Ulaştırma ve Kabin Hizmetleri programları açılacak

 

            Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Meslek Yüksek Okulu 19. mezunlarını verdi.  Önceki gün düzenlenen Mezuniyet töreninde, SDÜ Eğirdir MYO Müdürlüğü tarafından hazırlanan brifing raporunu  Okutman Çetin Meydan okudu.

            Raporda şu bilgiler verildi: “Eğirdir Meslek Yüksek Okulu’nun açılması Üniversitenin 12.01.1995 tarih ve 44/6 sayılı Senato kararı ile kararlaştırılarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na teklif edilmiş, YÖK Genel Kurulunun 06.02.1995 tarihli kararı ile onaylanarak, 1995-1996 Eğitim-Öğretim yılında öğretime başlamıştır.

            Yüksekokulumuz 1995-1996 eğitim-öğretim yılından bu yana Eğirdir ilçesi eski Hükümet binasında ve 2003 yılında yapılan yemekhane ve 11 dersliğin bulunduğu yeni binasında eğitim-öğretimine devam etmektedir.

            Yüksekokulumuzda;

            Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümünde Turizm ve Otel İşletmeciliği, Aşçılık programı, Büro Hizmetleri ve Sekterlik Bölümünde Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı programı, Muhasebe ve Vergi bölümünde Muhasebe ve Vergi uygulamaları programı, Yönetim ve Organizasyon bölümünde İnsan Kaynakları Yönetimi programı, Park ve Bahçe Bitkileri bölümünde Peyzaj ve Süs Bitkileri programı, Gıda İşleme Bölümünde Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi, Şarap Üretim Teknolojisi programı, Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri bölümünde ise İş Makineleri Operatörlüğü programı mevcut olup eğitim-öğretim devam etmektedir.

            Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 09.01.2015 tarih ve 75850160-301.01.01/964 sayılı yazısıyla Yüksekokulumuz Turizm ve Otel İşletmeciliği, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı ile Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ikinci öğretim programları kapatılmıştır.

            2015 Yılı itibariyle Üniversite Senatosuna sunmuş olduğumuz ve onaylanan Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Kabin Hizmetleri programlarının YÖK tarafından onaylanması durumunda öğrenci alımının gerçekleşmesi önümüzdeki eğitim-öğretim yılı için beklenmektedir.

            3 HAZİRAN 2015 TARİHİ İTİBARİYLE

            ÖĞRENCİ SAYILARI

            Toplam öğrenci sayımı: 1227 öğrenci olup günümüze kadar 3939 öğrencimiz mezun olmuştur. Bu yıl ise 300 civarında öğrencimizin mezun olmasını beklemekteyiz.

            Bu rakamlarla ve öğrencilerimizin iki yılda 18 aylarını Eğirdir’de geçirdiklerini düşünürsek ve basit bir hesaplama yaparsak turizimci gözüyle bu öğrencilerimizin 2.289.000 geceleme yaptığını söylemek lazım gelmektedir.

            PERSONEL DURUMU

            Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Meslek Yüksekokulu’nda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa bağlı idari personel ile 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 2914 Sayılı Yükseköğretim Personel Kanununa bağlı akademik personel olmak üzere iki kategoride personel mevcuttur.

            Akademik personel sayısı 1 Doçent, 3 Yardımcı Doçent, 8 Öğretim Görevlisi ve 6 Okutman olmak üzere toplam 18 adettir.

            İDARİ PERSONEL

            Yüksekokulumuzda toplam olarak 15 adet idari personel kadrosu bulunup, bunlardan 1 Yüksekokul Sekreteri, 5 Bilgisayar İşletmeni, 2 Koruma ve Güvenlik Görevlisi olmak üzere toplam 8 tanesi doludur.

            BARINMA

            Yüksekokulumuz programlarında öğrenim gören öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait öğrenci yurdunda, apartlarda, pansiyon ve evlerde kalmaktadır.

DERSİLK-LABORATUVAR DURUMU

            Yüksekokulumuzda; 11 derslik, 1 Bilgisayar Laboratuvarı, 1 Gıda Laboratuvarı, 1 Mutfak Laboratuvarı, 1 Konferans salonu, 99 bilgisayar, 8 dizüstü bilgisayar, 21 projeksiyon cihazı ve 317 sıra bulunmaktadır.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap