Halil Üstün Parkı çalışmaları hızlandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Halil Üstün Parkı çalışmaları hızlandı
Haberin Tarihi: 5.6.2015 17:30:00 - Okunma Sayısı:1478 defa okundu.

Eğirdir Belediyesi'nin rekreasyon alanı içerisinde yer alan Halil Üstün Heykeli'nin bulunduğu alan park haline dönüştürülüyor.

Halil Üstün Parkı çalışmaları hızlandı

 

            Eğirdir Belediyesi’nin rekreasyon alanı içerisinde yer alan Halil Üstün Heykeli’nin bulunduğu alan park haline dönüştürülüyor.

            Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, rekreasyon alanı içerisinde bulunan ve 9 bin m2 toplam alana sahip olan Halil Üstün Parkı’nda çalışmaları yerinde inceledi.

            6 bin m2’si yeşil alan olarak belirlenen Halil Üstün Parkı’nda 100 m2’lik bir kafeterya da yapılacak. Bu kafeteryanın içerisinde elma ürünleri ve yerel ürünlerin satış ve tanıtımı yapılacak.

            Başkan Şengöl, Halil Üstün Parkı’nda göl seyir alanları, kamelya, pergola, kentsel donatılar, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolu ve heykelin olduğu yerde Eğirdir’de yetişen elma çeşitlerinin fidanlarının yer alacağını söyledi.

            Belediye Başkanı Şengöl, “Bağlar mahallesi başlangıcı olan Köprübaşı Mevkii’de bulunan ve Eğirdir’deki elmacılığın bugünkü haline gelmesinin emekçisi Halil Üstün adına yapılacak parkın inşaatındayız. Halil Üstün, hepimizin bildiği gibi kendisi ziraat teknisyeni ama deli dolu diye tabir edilen Eğirdir’in 1960’da başlayarak bugünlere gelmesinin neredeyse tek sebebi ve Eğirdirli büyüğümüzdür.  Eğirdirli bağlarını kesti, dağlarını düzeltti, O’nun izinden giderek elma bahçesi yaptı. Bugün Türkiye’de satılan her 3,5 elmadan birini ve en kalitesini üretir hale geldik. Birçok  mahallemizin dağıtım yeri ve Yalvaç, Gelendost, Sütçüleri, Aksu ve köylerin dağıtım yeri olan burada şehir planına uygun olarak rekreasyon alanı yapalım dedik. 250 dönümlük bir alanda çalışmalarımız devam ediyor. Bu alan içinde de Halil Üstün Parkı yapacağız.” dedi.

            Başkan Şengöl, 2008’de Halil Üstün Heykeli ve Parkı’nın çalışmalarına başlandığını açıklayarak, “2009’da kış sert geçince seçime kadar bitiremedik, ö gündür bu gündür bitirilmeyi bekliyor. Geçtiğimiz yaz biraz temizlik yaptık. 30 Kasım 2015 tarihi akşamına kadar 500-600 bin TL gibi bir harcama ile bölgenin aranan bir parkı haline getireceğiz. Halil Üstün’e olan bağlığımızın minnacık bir karşılığıdır. Eğirdirli nasıl anlatsa neler yapsa azdır. Önünde saygıyla eğiliyoruz. Park bittiğinde bu anıtın küçük geleceğini de düşünüyorum, park bittiğinde daha büyük bir anıtla hem burayı hem hem Halil Üstün’ü ölümsüzleştireceğiz.” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap