Sahte Teknik Servislere Dikkat!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Sahte Teknik Servislere Dikkat!
Haberin Tarihi: 24.1.2022 11:38:42 - Okunma Sayısı:629 defa okundu.

Toplamda 65 suç kayıtları bulunan şüpheliler yakalandı

SAHTE TEKNİK SERVİSLERE DİKKAT!

 

            Dolandırıcılık günümüzde değişik şekillere bürünerek devam ediyor. Yeni nesil dolandırıcılıklardan biri de yetkili teknik servis dolandırıcılığı.

            Son dönemde dolandırıcılık şikayetleri artarken, dolandırıcıların ağına ise en çok arama motorlarında servis arayanlar takılıyor. Vatandaşlar, internette kullandıkları markanın ismiyle yetkili servis aradığında önlerine çıkan ilk sayfayla dolandırıcıların ağına düşüyor. O mağdurlardan biri olan Isparta Zafer Mahallesinde ikamet eden M.K. kombisinin arızalanması sebebiyle internet ortamından kombi bakım ve tamiri ile ilgili araştırma yaparak arama motorunda ilk çıkan internet sitesinde gördüğü ve dolandırıcılar tarafından kullanılan telefon numarasını aradı, gerçekleşen telefon görüşmesinde; şüpheli S.Z., mağdur M.K. nin adresini alarak ve uygun bir fiyatta anlaşarak telefon görüşmesini sonlandırdı.

              Şüpheli S.Z nin yönlendirmesiyle şüpheliler E.G. ve B.Y. mağdur şahsın Zafer Mahallesindeki ikametine giderek, kombiyi tamir ediyor ve arızayı gideriyor gibi parça takıp çıkardı, belli bir süre sonra kombinin bakımını tamamlandığını söyleyip mağdurdan önceki pazarlıktan kat kat fazla para istediler ve parayı alarak ikametten uzaklaştılar.

Kombideki arızanın devam ettiğini fark eden M.K. Isparta İl Emniyet Müdürlüğüne giderek şikayette bulundu. Şikayet üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan araştırmalarda şüphelilerin S.Z., E.G. ve B.Y. isimli şahıslar olduğu tespit edildi. Yapılan inceleme sonunda, toplamda 65 suç kayıtlarının bulunan şüphelilerin, bu suçlarının genelinin aynı yöntem ile işlenen dolandırıcılıklar olduğu anlaşıldı. Şüpheli şahıslar kısa süre sonra yakalanarak gözaltına alınarak işlemleri tamamlandıktan sonra Adli Makamlara sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Son zamanlarda bu tür olayların İlimizde artması sebebi ile vatandaşlarımızın sosyal medya ve internet ortamından verilen reklamlara karşı daha duyarlı olmaları gerektiği vurgulanarak "emin olmadıkları telefon numaralı ile görüşmemeleri, her firma, kurum yada kuruluşun resmi 444*** ya da 0850********* kurumsal kimliğe tahsisli numaralarını kullanmaları, işlem sonrası makbuz, dekont vb. resmi belgeleri istemeleri, ayrıca şehrimizin güvenliğinin sağlanması için çalışmalarımızda çokça istifade ettiğimiz WhatsApp ve BİP tabanlı 0505 318 32 44 numaralı hattımıza yazılı olarak gönderilen ihbar ve bildirimlerin titizlikle değerlendirildiğini bir kez daha siz değerli hemşehrilerimize duyurmak isteriz." denildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap