Başkan Yalkın: “Birlik Ve Beraberliğimizle Başaramayacağımız Hiçbir İş Yoktur”

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Başkan Yalkın: “Birlik Ve Beraberliğimizle Başaramayacağımız Hiçbir İş Yoktur”
Haberin Tarihi: 28.1.2022 17:19:13 - Okunma Sayısı:845 defa okundu.

Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Odasının 28. Genel Kurulunda bir konuşma yapan Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Yalkın: “Birlik ve beraberliğimizle başaramayacağımız hiçbir iş yoktur” dedi.

Başkan Yalkın: “Birlik Ve Beraberliğimizle Başaramayacağımız Hiçbir İş Yoktur”

Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Odasının 28. Genel Kurulunda bir konuşma yapan Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Yalkın: “Birlik ve beraberliğimizle başaramayacağımız hiçbir iş yoktur” dedi.

Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Yalkın konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Sözlerime başlamadan önce, başta Ulu önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi, Odamızda görev yapmış başkan ve yöneticilerinden ve üyelerimizden ebediyete intikal edenleri rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. 

      Toplantımızın hepimize, aziz milletimize ve ülkemize hayırlar getirmesini dilerim. 2022 yılının sağlık, mutluluk ve huzur ile birlikte pandemiden kurtularak bereket yılı olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. 

      Odaların var olma gayesi, üyelerin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel ortak menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak, meslek mensuplarının birbirleri ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü, saygınlığı ve asıl olan güveni hâkim kılmaktır.  

      Bu bağlamda bizlere tevdi etmiş olduğunuz 4 yıllık yönetim emanetini ve vebalini, her zaman üzerimizde taşıdık. Sizlerin sorunlarını imkânlarımız ölçüsünde çözme ve sıkıntılarınızı giderme gayretinde bulunduk. Yönetim olarak hiçbir zaman şahsi menfaatlerimizin peşinde koşmadık. Bize verilen emaneti namus saydık ve emaneti gözümüz gibi kolladık. 

    Devletimiz tarafından istikrar, huzur ve refahın devamı için esnafımıza birçok kolaylıklar sağlanmıştır. Bunlardan bazıları basit usulde vergilendirilen esnafın vergiden muaf tutulması, pek çok faaliyet kolundaki işletmelere KDV ve STOPAJ indirimi sağlanmasıdır.  Esnaf ve sanatkârlara sağlanan KOSGEB kredileri ve %50 si faiz destekli, 5 yıl vadeli Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi kredilerinden, şartları uygun olan bütün esnafımız yararlanmış olup, odamıza kayıtlı esnaflarımızın bu desteklerden daha fazla faydalanabilmeleri için hafta sonu tatil günleri ile hafta içi mesai saatleri sonrasında da odamız açık tutularak personelimizle hizmet verilmiştir.   

  Toplum olarak sıkıntılı geçen iki yıla yakın bir pandemi sürece yaşadık ve hala yaşıyoruz. Bu sıkıntılı günlerimizde devletimiz esnafına şefkat ellerini açarak pandemiden etkilenen esnafımıza HİBE, KİRA DESTEĞİ, KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ gibi desteklerde bulundu.  Bu süreçte 25.000 TL nakit işletme 25.000 TL ticari kart desteği almak üzere 50.000 TL limitli paket esnafa tahsis edildi. Pandemi sürecinde esnaf kefalet aracılığıyla çekilen krediler 3 sefer olmak üzere 30.06.2021 tarihine kadar kredi taksit ödemeleri ertelendi.

     Kıymetli üyelerimiz,

     Pandemi döneminde odamızda üyelerimize verilen bazı hizmetlerden bahsetmek istiyorum;  

      Pandemi sürecinde esnaflarımızın işyerlerini önce, ücreti odamız tarafından karşılanarak özel sektöre dezenfekte işlemleri yaptırıldı ve daha sonra Isparta Esnaf Odaları Birliğince gönderilen ekipler ile birlikte dezenfekte işlemleri, ücretsiz maske dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Ayrıca maske, mesafe, hijyen broşürleri dağıtılmıştır. İlerleyen günlerde odamızca dezenfektan makinesi satın alınarak, esnafımızın dilediği zaman iş yerini dezenfekte etme imkanı sağlanmıştır

     Pandemi zamanında esnafımızın 3000 TL ve 5000 TL kira yardımı ve diğer hibe desteklerinden faydalanabilmesi için başvurularını e- devlet üzerinden yapamayan esnafımızın, işlemleri odamız tarafından yapılmıştır.

    Kısıtlamaların devam ettiği günlerde esnafımızın iş yerlerini açabilmeleri için görev belgeleri odamız tarafından hazırlanarak herhangi bir cezai işlemle karşılaşmadan işlerini devam etmesi sağlanmıştır.

    65 yaş üstü esnafımızın sokağa çıkma yasağı günlerinde şahsım tarafımdan esnaflarımız tek tek aranarak, ihtiyaçlarının karşılanması ve emekli maaşlarının kendilerine ulaştırılması odamız tarafından sağlanmıştır.

    Pandemi sürecinde kısıtlamalar nedeni ile işyerleri kapatılan ve zor duruma düşen esnaflarımızın veresiye olan bakkal borçları Esnaf Odamıza yük olmayarak yönetim kurulundaki arkadaşlarımız ve hayırsever vatandaşlarımızın destekleri ile borçları kapatılmıştır. Destek olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.

   Salgın döneminde iş yerleri kapalı olan esnafımıza Odamız tarafından 3 (üç) kere gıda paketi hazırlanarak esnafımızın evlerine teslim edilmiştir. İyi günde, kötü günde, elimizden geldiği kadar arkadaşlarımızla birlikte hep esnafımızın yanında olmaya çalıştık.

      Pandemi sürecinde uzun süre kapalı olan çay ocağı, kahvehane gibi iş yerlerinin yeniden açılması ile çay, şeker, maske ve kolonyadan oluşan paketlerimiz teslim edilerek odamız tarafından iş yerlerinin dezenfekte işlemi gerçekleştirilmiştir.

       Pandemi döneminde internet üzerinden Eğirdir Müftülüğünün katılımıyla Ahilik ve Esnaf bilinci konferansını düzenlendik.

Başkan Yalkın,  Pandemi öncesinde odanın hizmetlerini şu şekilde sıraladı.

     Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar kurumunun çıkarmış olduğu TESK kartı üyelerimize, ülkemizde en hızlı kullanıma açan oda olduk. Üyelerimiz tesk kart sayesinde başta akaryakıt olmak üzere çeşitli kurumlardan hatırı sayılır indirimlerden faydalanmışlardır.

    Odamız ile Isparta Meddem hastanesi arasında her yıl yenilenen anlaşma gereği, üyelerimizin ve bakmakla yükümlü oldukları yakınlarının alacakları hizmetlere göre İndirim anlaşması yapılmıştır. Ayrıca odamız ile Hun optik, Azra optik ve psikoloji Isparta ile yaptığımız anlaşmalar neticesinde üyelerimiz çeşitli oranlarda indirime hak kazanmıştır.

    Odamız ile Aydem enerji arasında yapılan protokol sayesinde üyelerimizin işyerlerinde kullandıkları elektrikler indirimli fiyat tarifesi ile fiyatlandırılmıştır.

     Odamız tarafından sandıklı kaplıca otelleri arasında yapılan anlaşma ile üyelerimizin uygun fiyattan tatil yapma imkanını sağladık. 

    İlk göreve geldiğimiz 2014 yılından itibaren kendileri ile gurur duyduğumuz bayan esnaflarımızı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günlerinde hiçbir zaman unutmayarak, işyerlerini ziyaret ettik ve çeşitli hediyelerle günlerini kutladık.  

   Çevreye katkımız olsun düşüncesiyle ilk defa;

    Berber esnafımıza, atık jilet kutuları dağıtılarak, atık jiletlerin çöpe gitmesinin önüne geçildi. Bu uygulama ile çevreye verilen zararında önüne geçilerek aynı zamanda atık jiletler geri dönüşüme kazandırılmıştır. Odamıza teslim edilen atık jiletler karşılığında berber ve kuaför esnafımıza kolonya maske ve jilet hediye edilmektedir.

  Yeni iş yeri açan esnafımıza, hayırlı olsun belgesi ile işyerlerini tadilat yaparak yenilik yapan, esnafımıza teşekkür belgeleri ile onurlandırdık. Kırk yıl ve üzeri odamızda üye olarak memleketimize hizmet veren esnaf büyüklerimizi evlerinde ziyaret ederek kırk yıl plaketi ile gönüllerini aldık. 

     Planlı elektrik kesintilerini, kesintiden etkilenecek esnafımıza kesinti öncesi gerek sosyal medyadan gerek ise sms ile bildirerek işlerinin aksamamasını sağladık.

      Antalya ve Konya illerinde düzenlenen  inşaat, elektrik, mobilya ,dekorasyon, ideal ev, yörex, tarım, gıda, içecek, ihtisas ve otel ekipmanları gibi fuarlara esnafımızın ücretsiz olarak ulaşımı ve katılımı sağlanarak esnafımızın yenilikleri takip etmesi sağlanmıştır.

     Pandemi öncesi, Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Görevlisi Erkan BECEREN hocanın katılımıyla müşteri ilişkileri yönetimi ve gençlere iş arama ve iş kurma konularında odamız olarak iki kere konferans düzenledik.

    18 Nisan 2019 tarihinde İşkur ve SGK Müdürlüğünce esnafımıza teşvik destekleri programları hakkında bilgilendirme toplantısı yaptık. 

    Sosyal sorumluluk, adı altında Eğirdir Huzurevi yaşlılarımızın, saç kesimleri ve saç bakımları Melmus Bayan Kuaförü, Gül Bayan Kuaförü ve Serkan Kuaför elemanları tarafından ücretsiz olarak gerçekleştirilip aynı esnaflarımızın çeşitli hediyeleri sonrası Vizyon Ajans tarafından ücretsiz fotoğraf çekimleri yapılmıştır.  Desteklerinden dolayı esnaf arkadaşlarımıza teşekkür ederim.

   Aynı kapsamda maddi durumu uygun olmayan ilköğretim öğrencilerimizin de saç kesimleri ücretsiz olarak yapılmıştır. 

 Belediyemizin kiracıları olan esnafımızın yıllık kira artış oranından fazla yapılan kira artışları için dilekçe ile odamız olarak itiraz ettik. Şu anda da kira artış oranları kanunun sınırlanmış olduğu yasal çerçevede yapılmaktadır.

    Bakkal, Market esnaflarımızın kanunen zorunlu hale getirilen yerli üretim logolu fiyat etiketleri ücretsiz dağıtılmıştır.

    İlimiz sütçüler ilçesi Çandır Köyünde çıkan yangın sırasında, yangın mahalline gidilerek oradaki esnaf ve halkımızın kullanımı için tarafımıza bildirilen ihtiyaçlar listesindeki tepe lambası, powerbank, pil ve el feneri gibi gereçler odamıza kayıtlı üyelerimizce tedarik edilerek çandırdaki esnafımıza teslim edilmiştir.

   13-19 Eylül 2021 tarihlerindeki Ahilik haftası etkinliklerinden Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Eğirdir Şoförler Odası ve Esnaf Kefalet Kooperatifi ile birlikte, merkez Hızırbey ve Sanayi Camilerimizde ahirete intikal eden esnafımız için mevlidi şerif okutularak Dua edildi ve sonrasında yemek ikramında bulunuldu. Vefat eden tüm esnaflarımıza Allahtan rahmet dileriz.  

     Varlığımızın sebebi olan kıymetli üyelerimiz ;

       Şahsım ve beraber olduğumuz yönetim ve denetimde bulunan arkadaşlarımızla bugüne kadar şahsi menfaatlerimden uzak, samimi duygular içerisinde kimseye hiçbir ayrım yapmadan sizlere en güzel hizmetleri sunmak ve sıkıntılarınızı gidermek için var gücümüzle çalıştık. Şimdide yüzümüzün akıyla huzurunuzda bulunuyoruz.

       2014 yılında teveccüh gösterip yetki verdiğiniz günden itibaren görevimizi öncelikle emaneti sahip çıkıp leke getirmemek üzere ve ufak dedikodulara bile meydan vermeden siz kıymetli esnaflarımızla birlik ve beraberlik ruhu içerisinde Allaha şükürler olsun bugüne gelebildik.

    Hiçbir iş ve işlerimizden dolayı hizmetlerimizde geriye gitme olmamıştır. Daima ileriye gitmiştir. Bundan sonra da yine hep birlikte çalışıp odamızın hizmetlerine daha çok yenilikleri kazandırıp her bir üyemizin sıkıntılarının giderilmesi ve daha rahat huzurlu olması için gayretli çalışmalarımız fazlasıyla devam edecektir. 

   Birlik ve beraberliğimizle başaramayacağımız hiçbir iş yoktur. Temeli sağlam olan Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar odamızın her bir üyesi, kayıtlı olduğu odası ile her zaman itibar etmeli ve gurur duymalıdır. 

      Bugüne kadar ki bilgi ve tecrübe birikimlerimizle her zaman her konuda esnaflarımızın hizmetinde olduğumuzu bir kere daha huzurlarınızda samimi olarak belirtmek isterim. 

Bu duygu ve düşünceler içerisinde Genel kurulumuzun Esnaflarımıza, halkımıza, memleketimize, aziz Türk milletimize, hayırlar getirmesini Cenab-ı Allahtan diliyorum.

         Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Allah’a emanet olunuz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap