Evde Bakım Hizmetleri Projesi İçin 7 Komisyon Tarafından Önerge Meclise Sunuldu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Evde Bakım Hizmetleri Projesi İçin 7 Komisyon Tarafından Önerge Meclise Sunuldu
Haberin Tarihi: 2.2.2022 09:47:27 - Okunma Sayısı:939 defa okundu.

Eğirdir Belediye Meclisi'nin Şubat ayı birleşimine Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Sağlık Hizmetleri MYO Sağlık Bakım Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Faruk Yaşar Gürdal konuk oldu.

Evde Bakım Hizmetleri Projesi İçin 7 Komisyon Tarafından Önerge Meclise Sunuldu

Eğirdir Belediye Meclisinin 2022 yılı şubat ayı meclis toplantılarının ilk birleşimi dün saat 15.00'de Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK'ün Başkanlığında gerçekleşti.

Eğirdir Belediye Meclisi'nin Şubat ayı birleşimine Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Sağlık Hizmetleri MYO Sağlık Bakım Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Faruk Yaşar Gürdal konuk oldu.

Evde Bakım Hizmetleri Projesi Belediye Etüt Proje Biriminin hazırlığı ve Belediye Meclisinde kurulu bulunan 7 komisyon üyelerinin ortak imzaları ile önerge verilerek proje için alt yapı oluşturularak Meclise sunuldu.

Eğirdir Belediye Meclisinde konuşan Öğr. Gör. Faruk Yaşar Gürdal “Yaşlı nüfusumuz 2021 rakamlarına göre %19 arttı ve özellikle ilçemizin demografik yapısında 16.817 kişilik Eğirdir nüfusunun 1715 kişisi 65 yaş üstü bireylerimizi oluşturuyor ve bu kişilerin çoğu gerek kısmi gerek tam zamanlı bakıma muhtaçlar. Eğirdir Belediyesi’ne Evde Bakım Hizmetleri Projesi için geldiğimizde bizleri sıcak karşılayan ve her zaman yanımızda olan sayın Başkanımız Veli Gök’e teşekkür ederim. Sayın Başkan bu proje ile ilgili olarak Eğirdir Kemik Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Sayın Dr. Semih Gürler  ve İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü  Jale Gözüben'li ile   birlikte bizleri buluşturdu. Bu proje ile  vatandaşlarımıza nasıl daha kaliteli hizmet sunabiliriz diye toplantılar düzenledi.

Bunun üzerine Eğirdirimiz’de inşallah 21 Şubat tarihinde okulumuz Yaşlı Bakım Programı öğrencileri ile Engelli Bakım Programı öğrencileri ve bu bölümdeki akademisyenlerimiz ile birlikte Eğirdir’de bakıma muhtaç olupta bizden destek almayan tek bir vatandaşımızı bırakmak istemiyoruz. Değerli başkanımız Veli Gök projenin vatandaşlara nasıl sunulacağını önümüzdeki günlerde bir kamuoyu açıklaması yaparak sunacaktır. Projemiz süreç içerisinde çeşitli fon kaynaklarına başvuruları yapılarak hem belediyemize hem de diğer kamu kurumlarına yük olmadan ilerlemesini sağlamak temel hedeflerimizden.

Ben şehrin tüm dinamiklerini bir işe çıkıldığında birleştirici gücüyle toparlayan ve bu yuvarlak masa toplantıları ile istişare yolu ile vatandaşlarına hizmet etme gayreti içerisinde olan Sayın Başkanımıza siz değerli meclisimizin önünde tekrar teşekkür ederim” dedi.

Proje 21 şubat tarihi itibari ile belediyemiz çağrı merkezine ulaşım yolu ile tüm mahalle ve köylerimize hizmet vereceği bilgisi alındı.' ifadelerini kullandı.

Eğirdir Belediyesi, Eğirdir Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi, Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları ve Rehabilitasyon Hastanesi ve SDÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu işbirliği ile dörtlü protokol hazırlanarak proje hayata geçecek.

Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu  Sağlık Bakım Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğrt. Gör. Faruk Yaşar Gürdal'a yaptığı çalışmalar ve verdiği bilgilerden dolayı teşekkür etti. Eğirdir Belediye Meclisi bugün saat 15.00'de birleşimlerine devam edecek.

(Eğirdir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu)

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap