Isparta'da Elektrik Fatura Ödemeleri Ertelendi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Isparta'da Elektrik Fatura Ödemeleri Ertelendi
Haberin Tarihi: 8.2.2022 17:29:08 - Okunma Sayısı:557 defa okundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaptığı açıklamada "Isparta'da fatura ödemeleri ertelendi" dedi.

ISPARTA'DA ELEKTRİK FATURA ÖDEMELERİ ERTELENDİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Isparta'da önemli açıklamalarda bulundu. '10 yıllık olağan arıza sadece 1 günde oluştu' diyen Bakan Dönmez yaptığı açıklamada "Isparta'da fatura ödemeleri ertelendi" dedi. Bakan Dönmez ayrıca sadece 7 köyde elektrik kesintisinin olduğunu belirtti.

Bakan Dönmez, Isparta'daki karla mücadele ve elektrik kesintilerine ilişkin yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Isparta il merkezi ve ilçe merkezlerindeki tüm şebekelere enerji akışı sağlandığını belirten Bakan Dönmez, kent genelinde 7 köyde sıkıntı olduğunu ve arızanın giderilmesi için çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi. Bakan Dönmez, kent genelinde elektrik faturalarının tahsilatının da bir ay süreyle ertelendiğini duyurdu.

3 Şubat'ta Isparta'da başlayan yoğun kar yağışı ve buzlanmanın etkisiyle enerji nakil hatlarında oluşan arızalarla ilgili yoğun çalışma yürüttüklerini söyleyen Dönmez, "İlk etapta yaklaşık 113 bin vatandaşımıza elektrik sağlayamama söz konusuydu. Her gün il, ilçe ve köylerden başlamak suretiyle bu arızalar peyderpey enerjilendirildi. 2 gün önce Isparta il ve ilçe merkezlerindeki tüm şebekelerimizi enerjilendirdiğimizi söylemiştik. Oradan boşa çıkan ekiplerimizi de süratle kırsal ve köylere yönlendirdik." diye konuştu.

Bakan Dönmez, 3 Şubat'tan itibaren Isparta'da elektrik sayaçlarının okunmadığını belirterek, "Isparta ilindeki faturaların tahsilatını 1 ay süreyle erteliyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın her türlü mağduriyetinin giderilmesi için gereken bütün önlemleri de aldık." dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap