Toplum Sağlığı Merkezi Evlenecek Çiftlere Danışmanlık Hizmeti Veriyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Toplum Sağlığı Merkezi Evlenecek Çiftlere Danışmanlık Hizmeti Veriyor
Haberin Tarihi: 10.6.2015 09:43:00 - Okunma Sayısı:2463 defa okundu.

Toplum Sağlığı Merkezince evlenecek kişilerin evlenmeye engel hastalıklarının bulunmadığı hususunda sağlık raporu almak için başvuruda bulunan kişilere Güvenli Annelik, Bulaşıcı Hastalıklar, Genetik Geçişli Hastalıklar, Aile Planlaması Yöntemleri ve Üreme Sağlığı konularında danışmanlık hizmeti veriliyor.

Toplum Sağlığı Merkezi Evlenecek Çiftlere Danışmanlık Hizmeti Veriyor

 

            Toplum Sağlığı Merkezince evlenecek kişilerin evlenmeye engel hastalıklarının bulunmadığı hususunda sağlık raporu almak için başvuruda bulunan kişilere Güvenli Annelik, Bulaşıcı Hastalıklar, Genetik Geçişli Hastalıklar, Aile Planlaması Yöntemleri ve Üreme Sağlığı  konularında danışmanlık hizmeti   veriliyor.                       

            Konu ile ilgili olarak yapılan açıklama şöyle: “Aile , toplumun temeli ve çekirdeğidir. Sağlıklı nesillerin yetiştirildiği bir ocak; sevgi, saygı, sadakat ve güven ortamının tesis edildiği bir müessese, karşılıklı hak ve ödevlere sahip bireylerin oluşturduğu bir yuvadır. Sağlıklı nesiller bu yuvalarda yetişir. Aile ne kadar sağlam ve sağlıklı temellere oturur ise,toplumda o oranda sağlam ve sağlıklı olur. Evlilik toplumun sağlıklı idamesinde çok önemli bir kurumdur ve bu kurum kanunlarla korunmuştur.

            Bilindiği üzere , 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun 136. Ve 1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanununun 122. Maddeleri gereğince evlenecek kişilerin evlenmeye engel hastalıklarının bulunmadığı hususunda sağlık raporu almaları mecburidir.

            Sağlık raporu almak üzere sağlık kurum ve kuruluşlarına başvuran kişilere;

 -Güvenli Annelik

-Bulaşıcı Hastalıklar

-Genetik Geçişli Hastalıklar

-Aile Planlaması Yöntemleri

-Üreme Sağlığı 

Konuları hakkında danışmanlık hizmeti verilmektedir. Bu kapsamda evlenecek çiftlerin, evlilik öncesi sağlık raporu ve danışmanlık hizmeti alabilmeleri için kayıtlı oldukları Aile Hekimlerine başvurmaları gereklidir. Tahlil için gerekli kan verme işlemi aile hekimliğince alınacak ve ilçemiz Toplum Sağlığı Merkezince toplanıp aynı gün içerisinde Isparta Halk Sağlığı Laboratuvarına gönderilecektir. Başvuran kişiler ‘Sağlık Raporlarını’ kendi Aile Hekimlerinden direk alabileceklerdir. Yapılan bütün işlemler ücretsizdir.

Not: Başvurulacak Aile Sağlığı Merkezleri:

-EĞİRDİR ASM

-YUKARI GÖKDERE ASM

-SARIİDRİS ASM”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap