“Türk Havacılık Uzay Sanayinde Kariyer Ve Yaşam” Anlatıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,“Türk Havacılık Uzay Sanayinde Kariyer Ve Yaşam” Anlatıldı
Haberin Tarihi: 19.3.2022 10:34:51 - Okunma Sayısı:1876 defa okundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Güney Kariyer Fuarı’nda öğrenciler alanlarında uzman temsilcilerle bir araya gelmeye devam ediyor.

“Türk Havacılık Uzay Sanayinde Kariyer Ve Yaşam” Anlatıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Güney Kariyer Fuarı’nda öğrenciler alanlarında uzman temsilcilerle bir araya gelmeye devam ediyor. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Papatya Konferans Salonunda öğrencilerle buluşan Türk Havacılık ve Uzay Sanayi Genç Yetenek Kazanım Uzmanı Merve Alparslan ile TUSAŞ İnsan Kaynakları Uzmanı Özlem Duman  “Türk Havacılık Uzay Sanayinde Kariyer ve Yaşam” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Alparslan, Mühendis Geliştirme Programı (MGP) işe alım programı hakkında bilgi vererek “Program dâhilinde yeni mezun olma ya da iki yıl iş deneyimi şartı bulunuyor. Program 2 aylık yoğun eğitim ve ardından 2 aylık insansız hava aracı üretimi ile birlikte toplam 4 ay sürüyor.” dedi.

Öğrencilere milli savunmanın neden gerekli olduğunu anlatan Özlem Duman ise havacılık alanında Türkiye’nin kendisini kanıtladığını vurguladı. İnsan kaynağı açısından da genç ve dinamik bir yapının bulunduğunun altını çizen Duman, esnek mesai imkânı sağladıklarını, ekstra sosyal destek ödemeleri yapıldığını, sürekli eğitim ve gelişim olanakları sunulduğunu söyledi. Genç Yetenek Programı hakkında da bilgi veren Duman, “Staj programları kapsamında 2 bini aşkın kişiyi değerlendiriyoruz. 12-20 bin staj başvurusu geliyor. Staj uzun ve kısa dönem olarak ikiye ayrılıyor. Uzun dönemde ulaşım, konaklama, çalışılan iş günü ücreti desteği veriliyor.” şeklinde konuştu.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap