Engelsiz Ağız Ve Diş Sağlığı Hastanesine “Erişilebilirlik Bayrağı” Teslim Edildi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Engelsiz Ağız Ve Diş Sağlığı Hastanesine “Erişilebilirlik Bayrağı” Teslim Edildi
Haberin Tarihi: 24.3.2022 15:29:49 - Okunma Sayısı:1980 defa okundu.

SDÜ bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin ilk ve tek Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, “Erişilebilirlik Bayrağı”na kavuştu.

ENGELSİZ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİNE “ERİŞİLEBİLİRLİK BAYRAĞI” TESLİM EDİLDİ

Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin ilk ve tek Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, “Erişilebilirlik Bayrağı”na kavuştu.

Isparta Valiliği Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce oluşturulan Isparta Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından “Erişilebilirlik Belgesi” alan Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine “Erişebilirlik Bayrağı” da teslim edildi.

Hastane hakkında bilgi veren Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Müge Çına, “Engelsiz Ağız Diş Sağlığı Hastanesi, Türkiye’de ve dünyada engelli hastalarımıza ayaktan ve yataklı servisi ile tüm diş hekimliği uygulamalarının yapılabildiği ilk ve tek hastane olması nedeniyle önemli bir projedir. Hem ülkemizde hem dünyada benzer merkezlerin yaygınlaşmasına öncülük etmesini gönülden arzu ediyoruz. Hastanemizin engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun olduğunu gösteren erişilebilirlik belgesinin  “Erişilebilirlik Bayrağı”nı Fakülte olarak Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Isparta ili Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme komisyonundan teslim aldık. Bu uzun süren bir çalışma ve çabanın sonucudur. Bundan sonraki dönemde hedefimiz tüm Diş Hekimliği Fakültesi binasının erişebilirlik belgesini alması olacaktır.” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap