Gen Bankası Projesi Kapsamında Eğirdir SARİM'den Japonya'ya Ziyaret

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Gen Bankası Projesi Kapsamında Eğirdir SARİM'den Japonya'ya Ziyaret
Haberin Tarihi: 13.6.2015 09:33:00 - Okunma Sayısı:1548 defa okundu.

Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürü Şakir ÇINAR, Japonya Tokyo Marine Science and Technology Üniversitesinde, Sumida Aquarium, National Museum of Nature Science, Tohoku National Fisheries Research Institute, National Research Institute of Fisheries Science, Seikai National Fisheries Research Institute'lerinde incelemelerde bulundu.

Gen Bankası Projesi Kapsamında Eğirdir SARİM’den Japonya'ya Ziyaret

 

            "Türkiye Su Ürünleri Gen Bankası ve Biyoteknoloji Merkezi Projesi" kapsamında Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürü Şakir ÇINAR, Japonya  Tokyo Marine Science and Technology Üniversitesinde, Sumida Aquarium, National Museum of Nature Science, Tohoku National Fisheries Research Institute, National Research Institute of Fisheries Science, Seikai National Fisheries Research Institute'lerinde incelemelerde bulundu.

            Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü bünyesinde dünyada Ar-Ge faaliyetleri ile ilgili yeni eğilimlere uygun olarak bir biyoteknoloji merkezi kurulması amacıyla düzenlenen ziyarete Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden  Doç. Dr. İlhan AYDIN, Dr. Şirin FİRİDİN, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü'nden  Erdinç VESKE ve Eğirdir Su ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürü Şakir ÇINAR katıldı.

            Gerçekleştirilen ziyaret ile biyoçeşitliliğin korunması ve sürdürülebilir yönetimi için plankton, bentik ve balık biyolojisi (histolojik, plankton ve yaş okuma) çalışmalarının yapılacağı laboratuarlar, elde edilen materyallerin muhafaza edileceği arşiv ve müze oluşturulması için planlamalar yapılacak.

            Yapılan inceleme ziyaretinde, ilk olarak Tokyo Marine Science and Technology Üniversitesi ziyaret edilerek Prof. Dr. Hidehiro Kondo ve Prof. Dr. Hiroshi Kohno ile görüşmelerde bulunuldu. Daha sonra müze alanında uzman olarak çalışan Jiro Tanaka ile görüşülerek enstitü, yapılanma ve kurulacak olan "Türkiye Su Ürünleri Gen Bankası ve Biyoteknoloji Merkezi" üzerine yapılan faaliyetlerden bahsedildi. Daha sonra üniversite laboratuvarları gezilip bilgi alınılmıştır. Sumida akvaryumu ziyaret edilerek kurulacak olan müze kısmı için fikir oluşturuldu.

            Ziyaretin son bölümünde Fisheries Research Agency (FRA)'e bağlı üç enstitü ziyaret edilerek bilgi alışverişinde bulunuldu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap