“Sağlık Olsun” Programında Üroloji Alanında Önemli Bilgiler Verildi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,“Sağlık Olsun” Programında Üroloji Alanında Önemli Bilgiler Verildi
Haberin Tarihi: 15.4.2022 12:36:12 - Okunma Sayısı:2154 defa okundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından hazırlanan “Sağlık Olsun” programının bu haftaki konuğu SDÜ Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Taylan Oksay oldu.

“Sağlık Olsun” Programında Üroloji Alanında Önemli Bilgiler Verildi

Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından hazırlanan “Sağlık Olsun” programının bu haftaki konuğu SDÜ Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Taylan Oksay oldu. Radyo-Televizyon Uygulama Araştırma Merkezi (RATEM) Stüdyolarında gerçekleştirilen programda üroloji anabilim dalının çalışmaları hakkında bilgiler verildi.  

Prof. Dr. Oksay, prostat kanserinin erkeklerde görülen ikinci sıklıktaki kanser türü olduğunu ve yapılan araştırmalarda 50 yaşın üstündeki 8 erkekten birinde görüldüğünü ifade etti.

50 yaşından sonra her erkeğin bir üroloğa kontrole gitmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Oksay, “Genetik faktörlerinde bu rahatsızlıkla karşılaşan kişilerin daha erken yaşlarda kontrole gelmesi gerekiyor. Prostat kanseri genelde belirti vermeyen bir hastalık. Dikkatli olunması gerekiyor. Kontroller, sık sık yaptırılmalı” dedi.

Mesane kanseri hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Oksay, bu kanser türünün de erkeklerde daha fazla görüldüğünü söyledi. Bu rahatsızlıkta sigaranın en önemli risk faktörü olduğunun altını çizen Prof. Dr. Taylan Oksay, bir diğer önemli belirtiyi de idrarda görülen kanama olarak açıkladı.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap