Turizm Haftası'nda Geleneksel Tiyatromuzdan Meddah Ve Karagöz-Hacivat Gösterisi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Turizm Haftası'nda Geleneksel Tiyatromuzdan  Meddah Ve Karagöz-Hacivat Gösterisi
Haberin Tarihi: 18.4.2022 23:02:56 - Okunma Sayısı:805 defa okundu.

15-22 Nisan Turizm Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Nafiz Yürekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde iftar yemeği düzenlendi.

TURİZM HAFTASI'NDA GELENEKSEL TİYATROMUZDAN

MEDDAH VE KARAGÖZ-HACİVAT GÖSTERİSİ

15-22 Nisan Turizm Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde bugün Nafiz Yürekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde iftar yemeği düzenlendi.

Kaymakam Adem Çelik, Belediye Başkanı Veli Gök, Dağ Komando Okulu Kurmay Başkanı Kurmay Albay Gökhan Özbek, Cumhuriyet Savcıları Burak Ortaç, Mehmet Kuş, Hakimler Uğur Gözüyılmaz, Barış Sivrikaş ve Nesibe Ertekin Ortaç, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Görgün, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Fatih Türkmen, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdür V. Fuat Bilgin ve misafirlerin katılımlarıyla düzenlenen iftar yemeği, Eğirdir İlçe Müftüsü Mehmet Ali Eroğlu'nun dualarıyla başladı.

İftar yemeğinden sonra okulun konferans salonuna geçen misafirlere hitaben bir konuşma yapan Okulu Müdürü Zafer Ulusoy şunları söyledi:

"Turizm Haftası nedeniyle hazırlamış olduğumuz programa hoşgeldiniz. Turizm haftasının önemi, ülkemizde turizm bilincinin oluşması ve ciddi bir ekonomik potansiyel olan, turizm sektörünün gelişmesine katkı sağlamaktadır.

Isparta'nın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Eğirdir ilçemizin gerek doğal güzelliği, gerekse ekolojik bitki örtüsü ile alternatif turizm alanlarına imkan tanıması nedeniyle yerli, yabancı turistlerin ilgisini çekmekte ve turizm geliri ile Isparta ekonomisine önemli katkı sağlamaktadır.

Kıymetli konuklar, bir kenti sadece turizm ile taşıyamayız. Sürdürülebilir turizm için bir kültür oluşturmalıyız. Bu kültürü sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle halkla buluşturmalıyız. Bu kültürü besleyecek sanatsal faaliyetleri planlayarak sürdürülebilir hale getirmeliyiz. Turizmin sürdürülebilir olması ancak yerli turizmin doğru şekilde tanıtılması ve yapılmasıyla mümkündür. Isparta ili olarak Eğirdir'in doğal güzellikleri, ekolojik bitki örtüsü, Dünyada tek kasnak meşesi ormanının Eğirdir'de olması alternatif eko turizm için önemli değerlerimizdir. Eğirdir'de turizm çeşitliliğimizi sanat ile de taçlandırırsak turizm gelirlerimize katkı sağlamış oluruz.

Turizm haftasının Ramazan ayına rast gelmesi nedeniyle geleneksel tiyatromuzdan Meddah ve Karagöz-Hacivat gösterisi için Turizm Bakanlığı Karagöz Sanatçısı Sayın Uğur Demirezen'i sizlerle buluşturmak istedik.

Turizm haftasının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

Daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Karagöz Sanatçısı Uğur Demirezen meddah ve Karagöz-Hacivat gösterisi sundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tescilli Karagöz Sanatçısı, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı Uğur Demirezen'in gösterisi katılımcılar tarafından ilgi ve keyifle izlendi.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap