Kaymakam Adem Çelik’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kaymakam Adem Çelik’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı
Haberin Tarihi: 23.4.2022 13:51:07 - Okunma Sayısı:966 defa okundu.

Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

KAYMAKAM ADEM ÇELİK’İN      

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

 

Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, TBMM’nin açılışının 102’inci yıl dönümü ve Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Kaymakam Çelik mesajında; "Milli iradenin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışını ve ilk Meclis Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın onurunu ve gururunu yaşamaktayız.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılması, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğindeki İstiklâl Mücadelesinde dönüm noktası olmuş, Milletimiz, egemenliğin kayıtsız şartsız kendisinde olduğu yeni bir devletin ilk adımını atmıştır.

 

Yüce meclisimiz, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz şartlara rağmen milletten aldığı güçle İstiklâl Mücadelesini başarıyla sonuçlandırmış, ezelden beri hür yaşayan milletimizin, ebediyete kadar hür yaşayacağını bütün dünyaya ilan etmiştir.

Çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliği taşıyan 23 Nisan, dünya çocuklarıyla bir arada, büyük bir coşku ve heyecanla kutlanmaktadır. Dünya barışı adına, geleceğin büyükleri ve yöneticileri olan çocukların bugün vesilesiyle bir araya gelmeleri, çocukça bir masumiyetle birbirleriyle kucaklaşmaları bizim için gurur kaynağı olmuştur.

 

Bu bayram aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklarımıza güveninin de önemli bir göstergesidir. “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunu düşünerek, ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.” diyen Mustafa Kemal Atatürk, çocuklarımızın ne kadar önemli olduğunu bu veciz sözle bir kez daha dile getirmiştir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Bugünü anlamlandıran ve geleceğimizin teminatı olan tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyor, bayramın dünyanın tüm çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi temennisiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. yılını, Milletimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, Eğirdir’imiz , ülkemiz ve tüm dünya çocuklarına, değerli hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap