2 Alan Hariç Kapalı Alanlardaki Maske Yasağı Kaldırıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,2 Alan Hariç Kapalı Alanlardaki Maske Yasağı Kaldırıldı
Haberin Tarihi: 26.4.2022 16:26:56 - Okunma Sayısı:1031 defa okundu.

“Toplu Taşım Araçları İle Sağlık Kuruluşlarında Maske Uygulamasına Bir Müddet Daha Devam Edilecek”

2 ALAN HARİÇ, 

 KAPALI ALANLARDAKİ

MASKE YASAĞI KALDIRILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyelerini kabulünde yaptığı açıklamada, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık üç yıldır çeşitli kapsamlarda uygulanan kapalı mekânlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır. Sadece toplu taşım araçları ile sağlık kuruluşlarında maske uygulamasına vakalar 1.000’in altına düşene kadar bir müddet daha devam edilecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyelerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti.

Kabulde yaptığı konuşmada, koronavirüs salgının ortaya çıkışından bugüne kadar, verdikleri hizmetler için bilim kurulu üyelerine şükranlarını sunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bilindiği gibi dünyamızın son 2 yılı, bu salgının gölgesi altında geçti. Sağlık tehdidi olarak başlayan bu süreç, kısa sürede üretimden tüketime, ulaşımdan turizme, spordan eğitime ve istihdama kadar her alanını etkileyen topyekûn bir krize dönüştü” dedi.

“DÜNYADA ÖRNEK TEŞKİL EDEN BİR MÜCADELE YÜRÜTTÜK”

Ülkelerin her birinin, kendi kapasite ve kabiliyetleri ölçüsünde salgınla mücadeleye giriştiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hastaneden sağlık personeline, maskeden ilaca, solunum cihazından aşıya kadar her başlık altında ciddi sıkıntılar yaşandı. Koskoca devletlerin havalimanlarında, sınır kapılarında maske kapma kavgasına giriştiklerine şahitlik ettik. En önemlisi de devletlerin yönetim becerileri sınandı. Türkiye, tüm bu sınamalardan alnının akıyla çıkabilen az sayıdaki ülkeden biridir. Maruz kaldığı büyük yükün altında ezilmeyen sağlık altyapımız ve fedakârlıklarına hep birlikte şahit olduğumuz sağlık çalışanlarımızla, Sağlık Bakanımızın koordinasyonunda dünyada örnek teşkil eden bir mücadele yürüttük” şeklinde konuştu.

Son iki yıldır mesaisinin neredeyse tamamını, hiçbir maddi karşılık beklemeksizin salgınla mücadeleye ayıran değerli bilim insanlarına tekrar teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Bakanımız ve ekibi başta olmak üzere, 1 milyon 300 bin kişilik sağlık ordumuzun, günün 24 saati ve haftanın 7 günü verdiği hizmetleri asla unutmayacağız. Yürütülen mücadeleye destek veren İçişleri Bakanlığımız, Millî Eğitim Bakanlığımız, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, Diyanet İşleri Başkanlığımız ve diğer kurumlarımızın mensuplarını da tebrik ediyorum.”

“TOPLU TAŞIM ARAÇLARI İLE SAĞLIK KURULUŞLARINDA MASKE UYGULAMASINA BİR MÜDDET DAHA DEVAM EDİLECEK”

Salgının artık kitlesel bir tehdit olmaktan çıkmasıyla birlikte, Avrupa ülkelerinin hemen tamamının kısıtlamaları kaldırdığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin de bu aşamaya geldiğine inanıyoruz. Nitekim bugün yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı’nda bu hususlar enine boyuna değerlendirilmiştir. Bilim Kurulumuz, bundan sonra olağanüstü bir durum olmadıkça düzenli toplantı yapmasına ihtiyaç kalmadığı görüşüne varmıştır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında söyledi: “Sağlık Bakanlığımız ise Salgın Yönetimi Eylem Planı çerçevesinde çalışmalarını sürdürecektir. Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık üç yıldır çeşitli kapsamlarda uygulanan kapalı mekânlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır. Sadece toplu taşım araçları ile sağlık kuruluşlarında maske uygulamasına vakalar 1.000’in altına düşene kadar bir müddet daha devam edilecektir. Bilim Kurulumuzun önerisi, ileri yaşlardaki kişiler ile kronik hastalığı, hastalık şüphesi ve riskli gruplarla teması olanların, maske kullanmaya devam etmeleri yönündedir.”

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap