Robotik ve Eğitim Derneği İşbirliğine İmza Attı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Robotik ve Eğitim Derneği İşbirliğine İmza Attı
Haberin Tarihi: 17.6.2015 09:31:00 - Okunma Sayısı:3250 defa okundu.

Robotik ve Eğitim Derneği, İŞKUR ve Isparta Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile "Endüstriyel Robot Programcısı" kursu açılıyor.

Robotik ve Eğitim Derneği İşbirliğine İmza Attı

 

            Robotik ve Eğitim Derneği, İŞKUR ve Isparta Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile  “Endüstriyel Robot Programcısı” kursu açılıyor.

            Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Kulübü’nün kurduğu Robotik ve Eğitim Derneği Isparta’da istihdamı artırmak için kolları sıvadı. Isparta Halk Eğitim Merkezi, Robotik ve Eğitim Derneği, İŞKUR ile birlikte düzenlenecek olan bu kursta istihdam edilebilirliği yüksek, geleceğin ve yeni nesil teknolojisi olan endüstriyel robotik eğitimler verilecek. 160 saat sürecek olan kursun sonunda sınavı geçen katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek.

            İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, işverenin ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman yetiştirmeye ve geliştirmeye çalıştıklarını belirterek SDÜ Teknoloji Kulübünün kurduğu Robotik ve Eğitim Derneği ile birlikte açacağımız kurs sayesinde sanayide bulunan robotlar ile ilgili ara eleman açığının kapanmasına katkı sağlamış olacaklarını söyledi. 

            Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü İhsan Arıcı, yeni açılacak olan robotik alanındaki kursla teknoloji için nitelikli eleman yetiştirmek yolunda büyük adımlar atacaklarını söyleyerek Isparta halkının da bu yeni teknolojiye ilgi göstermesini ve katılım sağlamasını istedi. Arıcı, toplumun sorunlarına değinen ve üniversiteyle şehir arasında köprü kuran bireyler yetiştirdikleri için SDÜ’ye Isparta adına teşekkür etti.

            İnsan iş gücü veriminin artırılması için eğitim odaklı yatırımlar gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten Robotik ve Eğitim Derneği Başkanı Ferdi Alakuş, ”Artık robotik alanındaki deneyimlerimizi Isparta’nın kalkınması yönünde kullanacağız. Bizler bunun bilinciyle hareket ederek yeni kursumuzla sanayinin elemana ihtiyaç duyacağı ve geleceğin en gözde mesleği olarak görülen robotik konusunda eğitim vereceğiz.” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap