EĞİRDİR GÖLÜ UNESCO DÜNYA MİRAS LİSTESİNE ALINMALIDIR!...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR GÖLÜ UNESCO DÜNYA MİRAS LİSTESİNE ALINMALIDIR!...
Haberin Tarihi: 4.7.2015 09:38:00 - Okunma Sayısı:1405 defa okundu.

Türkiye'nin dördüncü büyük gölü Göller bölgesinin ise kalbi konumundaki Eğirdir'den isyan sesleri yükselmeye devam ediyor.

EĞİRDİR GÖLÜ UNESCO DÜNYA MİRAS LİSTESİNE ALINMALIDIR!...

 

- GÖLLER BÖLGESİNİN KALBİ OLAN, KİRLİLİK İLE YOK OLMA TEHLİKESİ YAŞAYAN TÜRKİYE'NİN DÖRDÜNCÜ BÜYÜK GÖLÜ EĞİRDİR'İN KURTULMASI İÇİN SOSYAL MEDYADA ÇAĞRILAR SÜRÜYOR. EĞİRDİR GÖLÜNÜ KURTAR İNİSİYATİFİ GÖLÜN UNESCO DÜNYA MİRAS LİSTESİNE GİRMESİ HALİNDE KURTULABİLECEĞİNİ BELİRTİYOR.

 

            Türkiye'nin dördüncü büyük gölü Göller bölgesinin ise kalbi konumundaki Eğirdir'den isyan sesleri yükselmeye devam ediyor. İnsanların hoyrat kullanması nedeniyle aşırı kirlilik nedeniyle yok olmak üzere olan Eğirdir Gölü için yapılan etkinliklerin yanında sosyal medyada da çağrılar sürüyor.

            Geçtiğimiz aylarda Eğirdir Gölü'ndeki kirliliğe dikkat çekmek için bölgede bir dizi etkinlik düzenleyen Eğirdir Gölünü Kurtar inisiyatifi şimdi de sosyal medya üzerinden gölün UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girmesi gerektiğini bu sayede kurtulabileceği çağrısında bulunuyor.

            Sosyal medya üzerinden paylaşılan Eğirdir Gölü'nün UNESCO Listesinde "Doğal Miras" olarak yer alabileceğinin belirtildiği açıklamada, “UNESCO Türkiye bu kriterlerin hazırlanmasında ve yerine getirilmesinde çaba gösterilmesine katkıda bulunacağını özellikle belirtmektedir. Bu sağlanırsa UNESCO'nun da sağlayacağı tanıtım katkıları ile Eğirdir bir turizm cenneti haline gelir ve doğal hayatın korunması sağlanır, geleceğe, çocuklarımıza en değerli miras olarak aktarılabilir” ifadeleri yer alıyor.

            İnisiyatif Eğirdir Gölü'nün UNESCO'nun Doğal Miras olarak belirttiği 7,8,9 ve 10. Kriterleri taşıdığını bu nedenle Doğal Miras olarak listeye girebileceği belirtiliyor.

            UNESCO Dünya Miras Listesi, Dünya Miras Komitesi’nin üstün evrensel değere sahip olduğunu onayladığı kültürel, doğal ve karma miras alanlarını içermektedir. 779’u kültürel, 197’si doğal ve 31’i karma olmak üzere 2015 yılı itibariyle güncel miras alanı sayısı ise 1007’dir.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap