MİLLETVEKİLİ DR. AYLİN CESUR’UN 19 MAYIS MESAJI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,MİLLETVEKİLİ DR. AYLİN CESUR’UN 19 MAYIS MESAJI
Haberin Tarihi: 18.5.2022 15:09:55 - Okunma Sayısı:881 defa okundu.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

MİLLETVEKİLİ DR. AYLİN CESUR’UN 19 MAYIS MESAJI

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Cesur mesajında şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizin içine düştüğü ekonomik darboğaz yaşam şartlarını iyice zorlaştırırken; uygulanan yanlış politikaların neden olduğu işsizlik, yüksek enflasyon, geçim sıkıntısı, hayat pahalılığı, adaleti ve eşitliği güvence altına alan kurumların iyi işleyememesi halkımızı ve özellikle gençlerimizi büyük bir umutsuzluğa sevk etmiştir.

Gelecek kaygısı olan gençlerimizin, hak ettiği değeri göremeyen yetişmiş ve kalifiye insan gücümüzün gelir ve yaşam koşullarını iyileştirmek için kaybettikleri umutlarını ve hayallerini başka ülkelerde aradıklarını görüyor ve bundan üzüntü duyuyoruz. Buna rağmen umutsuzluğa düşmüyor, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı bu önemli günde, tam tersi yarınlar için, hak ettikleri kaygısız günlere kavuşmalarını sağlayıncaya kadar çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz.

Büyük Atatürk 19 Mayıs 1919 ‘da Samsun’da yola çıkarken, o dönemin koşulları da bir büyük buhrandı ve halkımız büyük bir felaketin kıyısında idi. Ülke işgal altında, imparatorluk yıkımın eşiğinde, millet yorgun ve fakirdi. İşte herkesin her şeyden ümidini kestiği bir dönemde, bu toprakların göreceği en büyük hak ve hukuk mücadelesini 19 Mayıs’ta Samsun’da başlatmış ve hasta adamdan bir Cumhuriyet kurmayı başarmıştır. Büyük Atatürk, bu nedenle 19 Mayıs’ı doğum günü ilan etmiştir. Çünkü 19 Mayıs, milletimizin de yeniden doğduğu, son bir kez, “Ya istiklal, ya ölüm!” diyerek esareti reddettiği ve vatanına sonuna kadar sahip çıkma kararlılığını gösterdiği gündür.

Hedef, Türk milletini esirlikten kurtarmak, bağımsızlığını sağlamak ve layık olduğu kalkınmış medeniyetler seviyesine ulaştırmaktı. Saltanattan Cumhuriyet’e giden, zaferlerle ve büyük kayıplarla dolu bu yolun başlangıç tarihi olan 19 Mayıs 1919 bizler için bu nedenle çok önemli ve çok kıymetlidir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarından itibaren benimsediği ve korumaya çalıştığı ilkeler ve değerler; uyguladığı iktisadi, siyasi ve sosyal politikalar bugünkü kurtuluş yolumuzu belirlemekte, bize rehber olmaktadır.

Hangi sıkıntılarla karşılaşırsak karşılaşalım, yorgunluğa, bıkkınlığa, karamsarlığa gerek yoktur. Şevkimiz, kararlılığımız, kendimize güvenimiz hepsinden öte gençliğimiz ve genç ruhumuz bizlere yetecektir. Türkiye, neye sahip olduğunun değerini iyi bilir ve sorunlar ne kadar büyük ve ciddî de olsa, devletten, rejimden, kendisinden güvensizliğe düşmeden, sorunlarını demokratik zeminlerde çözmenin yollarını arar. Bu ülkeyi krize ve çıkmaza sürüklemeye çalışanların da karşısında dimdik durur. Unutulmamalıdır ki, bu millet 19 Mayıs’ta başlayan mücadelesiyle çok az millete nasip olacak Kurtuluş Savaşı’nı kazanmasını bilmiştir.

İçine düştüğümüz bu sıkıntılardan çıkış yolunu gösteren, inancımızı ve kararlılığımızı hatırlatan güç, 103 yıl önce olduğu gibi Büyük Atatürk’ün önderliğinde 19 Mayıs Ruhu’dur.

Bu anlamlı günün yıldönümünde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk olmak üzere, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü müdafaa etmek uğrana can veren tüm şehitlerimizi, Atamızın gösterdiği hedefte ve yolda ömrünü bu millete hizmete adayan herkesi minnetle, şükranla ve Rahmetle anıyorum.

Türkiye Cumhuriyeti bu sıkıntılı günleri geride bırakacaktır. Biz, Büyük Atatürk’ün gösterdiği yolda gençlerimize ve milletimize demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün garantisinde İYİ bir gelecek sunmak için her türlü zorluğa göğüs gererek, var gücümüzle çalışmaktayız.

Türkiye mutlu, gelecek endişesi olmayan, kendine, geleceğine ve demokrasimize güvenen, Atatürk’e ve Cumhuriyetimize bağlı gençlerimizle, geleceğe güvenle ulaşacak ve İYİ olacaktır.

19 Mayıs Ruhu ile 19 Mayıs’ta Genel Başkanımız Meral Akşener ve gençlerimizle bu nedenle Atamızın ilk adımı attığı Samsun’da olacağız ve Cumhuriyetimize ve Büyük Atatürk’e bağlılıktan asla vazgeçmeyeceğiz. Bu duygularla, 19 Mayıs’ı kutluyor, sevgi ve saygılarımı iletiyorum.”

19 Mayıs 2022, Samsun

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap