ASMA'YA BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ASMA'YA BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ
Haberin Tarihi: 23.5.2022 17:53:32 - Okunma Sayısı:1037 defa okundu.

"100.Yıl Çarşısı ve Yakın Çevresi Fikir Projesi Yarışması" kapsamında Hemşehrimiz Y.Mimar– Restorasyon Uzm. Ali Sinan ve ekibinin önerdiği proje 3 eşdeğer birincilik ödülünden birine layık görüldü.

ASMA'YA BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ

4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 23. maddesine istinaden Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışma Yönetmeliği doğrultusunda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce açılan yarışma, serbest, ulusal ve tek kademeli "100.Yıl Çarşısı ve Yakın Çevresi Fikir Projesi Yarışması" kapsamında Hemşehrimiz Y.Mimar– Restorasyon Uzm. Ali Sinan ve ekibinin önerdiği proje 3 eşdeğer birincilik ödülünden birine layık görüldü.

Yarışmayı açan kurum olan Ankara Büyükşehir Belediyesi yarışmanın kapsamını şu şekilde belirtmektedir:

"100. Yıl Çarşısı ve Yakın Çevresi Fikir Projesi Yarışması ile yalnızca yarışma alanının gelecek kuşaklara aktarılması değil, önerilecek müdahaleler aracılığıyla son yıllarda bakımsız ve kendi başına terk edilmiş olan etkileşim alanı için de canlandırıcı yeni kilit kararlar almak ve yer yer bağlamından-tarihinden-kentli yaşamının gündeminden düşmüş olan bölgeyi yeni yaklaşım ve olanaklarla canlandırmak amaçlanmaktadır.

Yarışma ile çarşının mimari ve kentsel niteliklerinin ortaya çıkarılması, alanın özgünlüğü ile sosyo-kültürel ve ekonomik değerlerinin görünür kılınması ve kentli tarafından algılanabilir ve gündelik yaşamda deneyimlenebilir hale gelmesi amaçlanmaktadır. Cumhuriyet’in 100. Yılında başkentin merkezinde artık sosyo-kültürel değerler kadar, 21. yüzyılın gündemimize getirdiği sürdürülebilir-doğaya saygılı-insan ölçeğinde-tüketim kültürüne mesafeli-gereğinde kendi enerjisini kendisi karşılayan sakınımlı ve yaşanabilir çevreleri yaratmak ve korumak, arayışlarımızın başında gelmektedir. Bu ölçütleri karşılarken başkente ve çağa yakışır yenilikçi önerilere sahip, çağdaş bir çevre ve tasarım anlayışı geliştirmiş fikirlerin ortaya çıkarılması beklenmektedir. Güzel sanatların teşviki, kentlilik bilincinin yaygınlaştırılması, tarihsel, sosyal ve kültürel değerlere sahip çıkılması ve sürdürülmesi, etik değerlerin yerleşmesi, ilgili meslek disiplinlerinin ve yan disiplinlerin gelişmesi de yarışmanın amaçları arasındadır."

64 projenin katılım sağladığı yarışmada 3 eşdeğer ve 5 mansiyon ödülü olmak üzere toplan 8 ödül verildi. Kurucusu Hemşehrimiz Ali Sinan'ın olduğu ASMA Mimarlık'ı ve Y.Mimar - Restorasyon Uzm.Ali SİNAN, Y.Mimar Hasan Okan ÇETİN, Y.Mimar– Restorasyon Uzm. Doç. Dr.Elif MIHÇIOĞLU, Mimar Sercan DENİZ,Y.Mimar Elif YILMAZ, Mimar İrem KEKİLLİ, Mimar İldem ÇINAR, Mimar İshak Şimşek, Mimar Selim Ege ÖZCAN, Y.Mimar Nuran ÖZKAM'dan oluşan proje ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

- Akın Gazetesi

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

  • Rumuz
    (Rumuz)
    23.5.2022 18:12:46
    Tebrik ediyorum, gurur duydum.
Yorum Yap